Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теорія зараження - підхід до поведінки натовпу, що підкреслює ту роль, яку в обстановці натовпу грають почуття, що швидко поширюються і беззаперечно приймаються, думки і дії



Теорія конвергенції - підхід до поведінки натовпу, заснований на припущенні, що натовп складається з абсолютно нерепрезентативної маси людей, присутніх разом, оскільки вони мають однакову схильність до яких-небудь дій.

Теорія світової системи - підхід, що розглядає розвиток як нерівномірний обмін між центральними і периферичними державами, при якому прогрес на одному полюсі досягається за рахунок відставання на іншому.

Теорія обміну - представлення, згідно з яким люди, що є учасниками стосунків, що взаємно задовольняють їх, здійснюють своєрідний обмін, що дає їм дуже багато що ціною мінімальних жертв.

Тероризм - застосування сили або жорстоких насильницьких дій проти людей або власності з метою залякування і примусу уряду, формальної організації або цивільного населення до виконання своїх політичних, релігійних або соціальних планів.

Натовп - тимчасові, відносно неорганізовані збори людей, що знаходяться в близькому фізичному зіткненні один з одним.

Тоталітаризм - система насильницького політичного панування, при якому держава контролює усі аспекти соціального життя.

Тоталітарний інститут - термін Едвіна Гоффмана, що означає соціальну організацію, де люди відірвані від іншого суспільства і потрапляють під майже тотальний контроль посадовців, які нею управляють.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 253 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...