Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Для студентів заочної форми навчання



І. Вказівки до виконання контрольної роботи

Згідно навчальних планів підготовки студентів ряду спеціальностей заочної форми навчання передбачається виконання контрольної роботи з курсу "Фінансовий аналіз". Зарахована контрольна робота є допуском студента до здачі іспиту з курсу.

Виконання контрольної роботи має показати володіння студентом основами теорії та методики фінансового аналізу, вміння здійснювати розрахунки впливу факторів на зміну узагальнюючих показників та пошук резервів підвищення ефективності діяльності підприємства.

Теоретична частина контрольної роботи передбачає висвітлення теоретичних питань в межах 10 сторінок учнівського зошита.

Варіанти:

1. Зміст, мета та завдання фінансового аналізу.

2. Предмет та об’єкти фінансового аналізу.

3. Метод фінансового аналізу та його основні прийоми.

4. Види фінансового аналізу.

5. Суб’єкти фінансового аналізу та їх інформаційні потреби.

6. Інформаційне забезпечення фінансового аналізу.

5. Аналіз фінансового стану та його основні завдання.

6. Аналіз фінансових результатів та його основні завдання.

7. Аналіз ефективності використання оборотних активів підприємства.

8. Аналіз фінансової стійкості підприємства.

9. Аналіз платоспроможності та ліквідності підприємства.

10. Аналіз показників та факторів рентабельності.

Практична частина контрольної роботи побудована у вигляді впорядкованої послідовності завдань за основними темами курсу. Студентам слід використати цифровий матеріал та наведені таблиці для необхідних аналітичних розрахунків. Виконані розрахунки за кожним із завдань повинні супроводжуватись короткими висновками, які містять критичну оцінку дослідженої господарської ситуації. При цьому дається характеристика динаміки показників, що розглядаються, вказуються можливі причини відхилень, наводиться абсолютна та відносна величина впливу окремих чинників на зміну узагальнюючого показника, наявність невикористаних можливостей (резервів) підвищення ефективності функціонування підприємства.

Контрольна робота виконується студентом особисто від руки у звичайному учнівському зошиті.

Кожен студент виконує контрольну роботу тільки за цифровими даними свого варіанта. На першій сторінці роботи необхідно вказати номер варіанта, який повинен співпадати з останньою цифрою залікової книжки студента. Загальна кількість варіантів - 10. Так, студенти, залікова книжка яких закінчується на 1, виконують І -й варіант, на 2 - 2-й варіант, і т.д., на 0 - 10-й варіант.

У кінці роботи слід навести перелік використаної літератури.






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 258 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...