Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Значення пакувань для покращення життя і побуту людини. Функції пакувань в системі споживання



Основні вимоги до пакувань з картонажних матеріалів, що мають виготовлятись промисловим способом. Технологічні операції, що використовуються при виготовлені пакувань з картонажних матеріалів.

Основні види пакувальних конструкцій з картонажних матеріалів, поширені на споживчому ринку України.

Упаковка - предмети, матеріали і пристрої, що використовуються для забезпечення збереження товарів і сировини до переміщення та зберігання (тара); також сам процес і комплекс заходів з підготовки предметів до такого.

функції упаковки

Призначається для збереження властивостей предметів після їх виготовлення, а також надання їм компактності для зручності транспортування.

У більшості випадків є одним з носіїв реклами товару.

Оформлення упаковки є одним з необхідних умов успішного продажу майже будь-якої продукції.

Обов'язково несе на собі інформацію про вміст. З розвитком технологій RFID - також про логістику поставки.

Індивідуальна упаковка може бути об'єднана з пристроями дозування і нанесення (дозатори, пензлики, спонжики), засобами обмеження доступу дітям.

Може мати елементи контролю розтину.

Розрізняють зовнішню і внутрішню, одиничну і групову, жорстку і м'яку, одноразову і багаторазову упаковки.

Для виготовлення її використовуються різні пом'якшувальні (амортизуючі) матеріали, допоміжні пакувальні засоби та матеріали.

Головне завдання нового дизайну упаковки - сформувати краще ставлення кінцевого споживача до конкретного товару. Фахівці, що володіють сучасними інструментами для дизайну упаковки, можуть істотно підвищити ефективність праці і зосередитися на творчому процесі, залишивши рутинні операції і другорядні деталі на частку техніки. Створення дизайну упаковки - це мистецтво, але реалізація дизайну упаковки - це технологія. Своєрідність дизайну упаковки - робота з великим набором сепарацій (фарб, використовуваних для друку продукції). Якщо виробник створив (придумав) якісний дизайн упаковки, то в якості призу Він отримує наступне: продукт з фірмовим дизайном упаковки із задоволенням беруть на реалізацію великі мережі магазинів, що, у свою чергу, веде до підвищення рентабельності через виходу в нову цінову нішу; продукт з фірмовим дизайном упаковки приваблює споживачів, формується нова цільова аудиторія і багато іншого. Просування нових продуктів вже відомого по дизайну упаковки і улюбленого споживачами бренду відбувається набагато простіше, так як вони вже забезпечені «добрим ім'ям».

Практична робота (за вибором):

1. Огляд і порівняльний аналіз пакувань і способів їх формоутворення.

2. Виконання проектних зарисовок у вигляді ілюзорно-об’ємних конструкцій стандартних та стандартизованих пакувань (наприклад, ялинки, будинку, автомобіля і т. ін.).





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 482 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...