Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порцеляновий та фаянсовий посуд



Порцеляновий та фаянсовий посуд

Посуд із порцеляни має вишуканий, привабливий вигляд і специфічні відмінності: легкість, прозорість в тонких шарах (3 мм) черепка білого кольору, чіткий подовжений мелодійний звук при постукуванні по краю виробу, підвищені термічні властивості, високу стійкість глазурі. (Рис. 2.1 б)

Фаянсовий посуд має жовтуватий відтінок, при постукуванні по краю виробу глухий звук, черепок товстостінний, не просвічується, структура на розломі пориста. (Рис. 2.1 а) Порцеляна і фаянс достатньо довго зберігають тепло, стійкі до дії кислот, тому й використовуються для виготовлення столового посуду. Посуд з фаянсу також має достатнє стильове різноманіття і використовується у стилізованих підприємствах ресторанного господарства.

а б

Рис. 2.1 Фаянсовий і порцеляновий посуд

Керамічний посуд

Основною сировиною для керамічного посуду слугує глина. Різновидами керамічного посуду є гончарні та майолікові вироби. Гончарний посуд має природні кольори – від світло-жовтого до темно-коричневого. Він не розфарбовується, всередині вкритий поливою. Майолікові вироби розписують ззовні орнаментом та покривають поливою. Розфарбовування має геометричний та рослинно-квітковий орнамент. Керамічний посуд використовують для подавання національних страв та напоїв у спеціалізованих і стилізованих закладах ресторанного господарства. Рис. 2.2

Рис. 2.2





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 538 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...