Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовка до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту. Визначення шляхів удосконалення навчального процесу підготовки фахівців Цивільного захисту



спираючись на положення ст.92 (Кодексу ЦЗ України), а саме:Стаття 92. Підготовка до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту

1. Підготовка до дій за призначенням органів управління цивільного захисту здійснюється під час проведення командно-штабних (штабних) та інших навчань і тренувань.

2. Підготовка до дій за призначенням сил цивільного захисту здійснюється під час проведення спеціальних, показових, експериментальних навчань і тренувань з питань цивільного захисту.

3. Порядок підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту визначається Кабінетом Міністрів України.

4. Організація підготовки до дій за призначенням сил цивільного захисту покладається на центральні органи виконавчої влади, Раду міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації, до сфери управління яких належать відповідні сили цивільного захисту, та на органи місцевого самоврядування, в управлінні яких перебувають сили цивільного захисту. Безпосередню підготовку до дій за призначенням відповідних сил цивільного захисту здійснюють їх керівники, які несуть за це персональну відповідальність.

Навчання та тренування є вищою формою та основним методом

оперативної підготовки органів управління та практичної підготовки сил єдиної державної системи цивільного захисту, заключний етап

підготовки областей, районів, міст та об’єктів до вирішення завдань із

запобігання та реагування на надзвичайні ситуації. (слайд – 29).

.Практика проведення навчань, тренувань з цивільного захисту ставить

за мету:

- перевірку реальності об’єктових планів дій органів управління та сил у

разі загрози та виникнення НС, планів реагування на НС, планів ліквідації

аварій;

- періодичне тренування організаторів і виконавців заходів цивільного

захисту та робіт з ліквідації НС;

- ознайомлення виробничого персоналу першочерговим діям щодо захисту

свого життя і здоров’я, майна та ближчого оточення у період локалізації та

ліквідації наслідків НС.

Навчання, тренування є завершальним етапом підготовки підприємств, установ і організацій до вирішення завдань з цивільного захисту і вищою формою підготовки органів управління, керівного складу цивільного захисту, командно-начальницького складу формувань та спеціалізованих служб і навчання виробничого персоналу діям за планами дій органів управління та сил у разі загрози та виникнення НС, планом ліквідації аварій (катастроф), реагування на НС.

Навчання готується та проводиться за єдиним замислом, а всі залучені до

нього комісії, органи, формування працівників та спеціалізованих служб об’єкту діють на загальному фоні тактичної обстановки, комплексно виконують свої обов’язки та вирішують завдання, що передбачені планами реагування, дій органів управління та сил у разі загрози та виникнення НС.

Навчання, тренування проводяться на навчально-матеріальній базі, що

включає територію об’єкта з виробничими будівлями, спорудами, різного роду

комунікаціями, а також спеціально створених навчальних місцях.

Окремі питання, якщо об’єкт має свій житловий сектор, відпрацьовуються ззалученням житлово-експлуатаційних органів та населення, яке мешкає на відповідній території. При відпрацюванні питань з ліквідації аварій, які мають вплив на умови життєдіяльності населення, рішенням керівника комплексного навчання, тренування призначається спеціальна інформаційна група з доведення до мешканців порядку оповіщення та дій у разі загрози або виникнення аварії на виробництві. При необхідності керівництво і посередники організовують переробку документів та повтор дій тих, хто навчається.

Формування працівників та спеціалізованих служб на загальному фоні навчання діють за окремими планами проведення тактико-спеціальних навчань.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 566 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.015 с)...