Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Канали збуту



Охарактеризуйте окремі канали збуту за питомою вагою в загальному обсязі реалізованої продукції. Як структура каналів збуту і чисельність споживачів впливає на складність бухгалтерського обліку? Які канали збуту є найменш надійними з точки зору ймовірності прихованої реалізації? Оцініть їх податковий ризик. За допомогою яких методів та процедур податкового аудиту можна виявити такі факти?

Проаналізуйте структуру і стан дебіторської заборгованості підприємства. Чи має підприємство прострочену дебіторську заборгованість і взагалі проблеми в розрахунках з споживачами?

Які форми розрахунків використовує підприємство? Як це впливає на складність і напрямки податкової перевірки?

На другому етапі виконується фінансовий аналіз підприємства за скороченим колом показників. Фінансовий аналіз виконується головним чином на доперевірочному етапі податкового аудиту, хоча останнім часом від податкових аудиторів вимагається наведення основних фінансових показників в акті про перевірку. Головна мета його застосування полягає не в доведенні окремих податкових порушень, а в розширенні знань податківця про підприємство чи галузь і отриманні матеріалу для верифікації тих чи інших тверджень керівництва підприємства. На завершальному етапі податкового аудиту фінансовий аналіз допомагає зробити висновок про спроможність підприємства розрахуватися по донарахованих сумах, доцільність надання відстрочки чи розстрочки податкового боргу, ймовірність банкрутства і т.ін.

На основі даних фінансової звітності вибраного підприємства скласти експертний висновок щодо основних проблем фінансового стану, його впливу на податкоспроможність вибраного підприємства.

Виконуючи експертний висновок, дотримуйтесь таких рекомендацій:

Всі фінансові показники повинні розраховуватись за однаковою методикою і виключно в табличній формі. Уникайте переказу в текстовому форматі того, що і так зрозуміло з таблиці (наприклад, “коефіцієнт такий–то дорівнює на початок року..., а на кінець року...”). Не слід наводити загально відомі визначення з курсу фінансового аналізу, наприклад, “коефіцієнт абсолютної ліквідності показує, яку частину поточної заборгованості підприємство може сплатити негайно”. Замість цього спробуйте висловити припущення щодо причин того чи іншого рівня або динаміки окремих показників, проблем, що зумовили таку, а не іншу їх динаміку. Яким чином ці проблеми здатні вплинути на стан розрахунків підприємства з бюджетом? Чи можна чекати прострочення чергових платежів? Чи здатне підприємство сплатити вчасно фінансові санкції, якщо вони будуть застосовані по результатах перевірки? Чи чекати від нього в майбутньому збільшення або зменшення податкових надходжень і чому?

Оптимальна послідовність викладення матеріалу має бути такою:

А. Розрахунок необхідних коефіцієнтів у табличній формі (дод.1);

Б. Головні проблеми фінансово–економічного стану підприємства. (Наприклад, збиткова поточна діяльність внаслідок завищеної виробничої собівартості, або завищених накладних витрат, недозавантаження потужностей, тощо. Нестача оборотних коштів внаслідок відсутності попиту на продукцію, високі ціни, несплату дебіторами дебіторської заборгованості, тощо. На підтвердження висновку про наявність тієї чи іншої проблеми посилайтеся на ту чи іншу динаміку або рівень фінансових коефіцієнтів.)

Аналіз краще проводити по групах коефіцієнтів, а не по окремих коефіцієнтах. При цьому висновки щодо проблем по різних напрямках фінансового стану (платоспроможність, ділова активність, фінансова стійкість) не повинні суперечити один одному. Якщо виникають протиріччя, треба повернутись до попереднього етапу аналізу і внести відповідні коригування.

Г. Галузева зумовленість тих чи інших проблем. Чи є вони типовими для галузі?

Д. Податкові аспекти виявлених відхилень.

Утримуйтесь від категоричних тверджень, пам’ятаючи, що фінансовий стан підприємства, не кажучи вже про галузь, знаходиться під впливом численних факторів, про які Ви не маєте вичерпної інформації.

Додаток № 1.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 270 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...