Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура П(С)БО 8 та основні терміни



П(С)БО 8 визначає методологічні засади формування у бухгалтерському обліку інформації про нематеріальні активи і незавершені капітальні інвестиції в нематеріальні активи (далі - нематеріальні активи) та розкриття інформації про них у фінансовій звітності.

Норми П(С)БО 8 застосовуються підприємствами, організаціями та іншими юридичними особами (далі - підприємства) усіх форм власності (крім бюджетних установ). Дане Положення (стандарт) не поширюється на гудвіл та операції з нематеріальними активами, особливості обліку яких визначаються іншими положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

П(С)БО 8 розкриває порядок оцінки та переоцінки нематеріальних активів, методи та порядок нарахування амортизації нематеріальних активів, облік вибуття нематеріальних активів та порядок відображення інформації про нематеріальні активи у фінансовій звітності.

Основні терміни, що використовуються у П(С)БО 8 представлені у таблиці 3.2.

Таблиця 3.2.

Значення основних понять П(С)БО 8 «Нематеріальні активи»

Термін Визначення
Активний ринок ринок, якому притаманні такі умови: предмети, що продаються та купуються на цьому ринку, є однорідними; у будь-який час можна знайти зацікавлених продавців і покупців; інформація про ринкові ціни є загальнодоступною
Група нематеріальних активів сукупність однотипних за призначенням та умовами використання нематеріальних активів
Дослідження заплановані підприємством дослідження, які проводяться ним уперше з метою отримання і розуміння нових наукових та технічних знань.
Нематеріальний актив немонетарний актив, який не має матеріальної форми та може бути ідентифікований
Накопичена амортизація нематеріальних активів сума амортизації об'єкта нематеріальних активів з початку його корисного використання
Незавершені капітальні інвестиції в нематеріальні активи капітальні інвестиції у придбання, створення і модернізацію нематеріальних активів, використання яких за призначенням на дату балансу не відбулося
Розробка застосування підприємством результатів досліджень та інших знань для планування і проектування нових або значно вдосконалених матеріалів, приладів, продуктів, процесів, систем або послуг до початку їхнього серійного виробництва чи використання.




Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 835 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...