Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Демографічні проблеми



Демографічний фактор (народжуваність, смертність, міграція) є такий, що істотно тисне на соціоприродне середовище у глобальних масштабах.

Темпи росту населення Землі з розвитком цивілізації збільшуються, притім, що «демографічний вибух» має місце, насамперед у країнах, що тільки розвиваються і де чисельність населення збільшується набагато швидше, ніж виробництво засобів його існування.

Кардинальне вирішення демографічних проблем у цих країнах можливо лише на основі своєчасних соціально-економічних перетворень при активній допомозі з боку світового співтовариства.

Проблема народонаселення є актуальною й для України та розвинених країн Заходу. Однак тут вона має зворотній зміст - необхідним є зростання населення. Наприклад, в Україні смертність перевищує народжуваність.

ЛІТЕРАТУРА

1. Петрушенко В. Л. Філософія: Курс лекцій. Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів освіти. – Львів, 2003, с. 12 – 262.

2. Буслинський В. А., Скрипка П. І. Основи філософський знань. Підручник. – Львів, 2004, с. 9 – 142.

3. Філософія: Підручник / За ред. Г. А. Заїченка та ін. – К.: Вища шк., 1995, с. 6 – 185.

4. Філософія: Навчальний посібник / За ред. І. Ф. Надольного. К.: Вікар, 1998, с. 5 – 194.

5. Горський В. С. Історія української філософії: Курс лекцій. – К.: Наукова думка, 1997. – 286 с.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 328 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...