Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача №16. Провести прогноз звіту про доходи корпоративного підприємства на два роки, використовуючи наступні вихідні дані:



Провести прогноз звіту про доходи корпоративного підприємства на два роки, використовуючи наступні вихідні дані:

1. За останні три роки обсяг реалізації збільшувався в середньому на 8% у рік. Можна чекати такого ж росту в доступному для огляду майбутньому.

2. Собівартість реалізованої продукції коливалася в межах 54-60% від обсягу реалізації. При прогнозуванні розумно припустити, що собівартість реалізованої продукції складе 57% від обсягу реалізації.

3. Експлуатаційні витрати мають деяку фіксовану складову, а також частку, що прямо залежить від обсягів реалізації. Фіксовані експлуатаційні витрати склали в 2003 р. 100 000 тис.грн; у прогноз розумно включити щорічний індекс інфляції в розмірі 5%. Інша частина експлуатаційних витрат змінюється пропорційно рівню продажів.

4. Виплати відсотка по заборгованості будуть зростати пропорційно росту доходу від реалізації. Це припускає сталість співвідношень, що складають формулу Дюпона, і незмінність ставки відсотка.

5. Ставка податку дорівнює 40%.

6. Звіт про доходи за попередній (2003) рік.

(Відповідь округлите до тис.грн.) Тис.грн.

Найменування показника Реальність Прогноз
     
Виручка від реалізації      
Собівартість реалізованої продукції      
Валовий прибуток      
Експлуатаційні витрати (включав амортизацію 100 грн.)      
Прибуток до сплати процентів та податку      
Сплата процентів      
Прибуток до сплати податків      
Прибутковий податок      
Чистий прибуток      




Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 180 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...