Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інструкція до вправ з практичного заняття № 4



Вправа “Відбір новин для своєї аудиторії”

Учасники розбиваються на 3 групи, кожна з яких стає редакцією газети: ділової, “жовтої”, загальноінформаційної. Кожній групі пропонується однаковий список із 30-40 новин, які складаються із заголовка і вріза (зазвичай такий список можна взяти на будь-якому інформаційному порталі типу “Корреспондент.net” або з сайту інформаційних агентств).

Задача кожної групи, протягом 10-15 хвилин, обрати із списку 10 новин, які варті публікації, і 3 головних новини із цих 10 для своєї цільової аудиторії, з урахуванням специфіки видання.

Кожна група представляє свої результати, пояснює причини свого рішення по списку новин і відповідає на питання колег.

Ця вправа дозволяє розвинути навички відбору в інформаційному потоці новин, які представляють інтерес для аудиторії конкретного видання, навчити мислити з позиції читача.

Вправа “Фокус новин”

Учасники розбиваються на 3 групи, кожна з яких стає редакцією газети: ділової, “жовтої”, загальноінформаційної. Всім групам пропонується новина (факт або подія) і кожна група протягом 10 хвилин має визначити, як їх видання буде висвітлювати цю новину, яку додаткову інформацію необхідно знайти й повідомити читачам, що є важливим і головним для їх цільової аудиторії, який фокус у новині приверне увагу саме їх читачів.

Варіант новини, має бути таким, щоб вона якомога менше була пов’язана з реальним життям – це дозволить учасникам абстрагуватися від існуючого досвіду.

Ця вправа дозволяє розвинути уявлення про те, що одна і та ж новина може бути по-різному викладена для різних читацьких аудиторій.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 244 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...