Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варіант 8



1. Чому київського князя Ярослава народ назвав Мудрим? Чи справедливо це, на вашу думку?

2. За яких умов князь Данило Галицький став першим руським королем?

3. Скориставшись матеріалами підручників та довідковою літературою наведіть перші згадки про козаків у письмових джерелах.

4. Складіть історичний портрет одного з гетьманів доби Руїни.

5. Які історичні традиції підкреслили українські культурні діячі, назвавши створену ними організацію «братством» і давши їй ім’я святих Кирила та Мефодія?

6. Що Вам відомо про політичні погляди Тараса Шевченка? В яких своїх творах він їх викладав?

7. Чим займалися українські депутати в Державній Думі Росії? В якій з чотирьох Дум їхня діяльність була результативнішою?

8. Кого, куди і навіщо передбачалося переселяти за Столипінською аграрною реформою? Чи була ця ідея вдалою?

9. Складіть хронологічну таблицю «Україна в роки першої російської революції»

10. Хто ці діячі: Олександр Ульянов, В.Ульянов-Ленін, Ю. Мартов, Л. Троцький, Н. Крупська (наведіть короткі біографічні відомості)?

11. Які суттєві політичні помилки привели Центральну Раду до поразки в громадянській війні?

12. Коротко схарактеризуйте зовнішньополітичні успіхи гетьманату П.Скоропадського.

13. Які галузі життя українського суспільства підлягали «українізації»? Для чого більшовицька влада проводила цю політику?

14. Які радянські республіки взяли участь у створенні СРСР? Скільки всього союзних республік входили до цього утворення на момент його розпаду?

15. Наведіть факти, які б підтверджували або спростовували твердження про те, що Радянський Союз був не готовий до війни із Німеччиною в червні 1941 року.

16. Хто такі остарбайтери? Чи є серед Ваших старших родичів чи знайомих люди, які зазнали німецького рабства? Що вони Вам розповідали?

17. Як відбувалось звільнення від німецьких загарбників найбільших міст України: Харкова, Києва, Львова?

18. Складіть хронологічну табличку «Визволення Європи від фашизму в 1944-45 роках». Яка подія відбулась 8-9 травня 1945р.?

19. Чому після розпаду Радянського Союзу незалежні держави, що утворилися на його теренах, переживали важку економічну кризу?

20. Поясніть терміни: глобалізація, євроінтеграція, ООН, Рада Європи, Митний Союз.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 256 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...