Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варіант 2



1. Хто із князів Київської Русі провів реформу оподаткування, запровадивши «уроки» і «погости». Чим ще відомий цей правитель?

2. Складіть хронологічну таблицю основних подій правління у Києві Ярослава Мудрого та його синів.

3. Охарактеризуйте зовнішню політику Галицько-Волинської держави.

4. Що таке «Литовський статут»? Скільки редакцій Литовських статутів відомо на сьогодні, хто, коли і навіщо їх склав?

5. Чому період після смерті Богдана Хмельницького називають Великою Руїною? Які наслідки він мав для подальшої історії України?

6. Дайте визначення понять: імперія, автономія, федерація, панславізм, українофіли, народовці.

7. Які укази російської імперської влади, пов’язані із забороною вживання української мови Вам відомі? Коли вони були видані і які мали наслідки?

8. Якими були причини першої російської буржуазно-демократичної революції? Коли вона відбувалася?

9. Які завдання ставив П.Столипін, починаючи селянську реформу? Чи були вони виконані?

10. Хто і коли направив українцям «Маніфест до українського народу з ультимативними вимогами до української Ради»? Про що в ньому йшлося?

11. Назвіть дату та обставини створення ЗУНР, її основні документи та лідерів.

12. Хто ці діячі і яка їх роль в історії України: В.Винниченко, Н. Махно, Г.Петровський, Х. Раковський, С.Петлюра? Дайте коротку характеристику кожному з них.

13. Яка влада і для чого проводила в Україні політику «українізації»? Коли це було?

14. Складіть хронологічну таблицю основних подій в історії України в 20-30-ті рр. ХХ століття.

15. Як Ви вважаєте, чому радянсько-німецька війна 1941-1945 років одержала назву «Велика Вітчизняна»? Чи справедливо це, на вашу думку, відображає характер війни для українського народу?

16. Складіть табличку «Возз’єднання українських земель в складі УРСР», вказавши приєднані території та роки їх приєднання.

17. Складіть короткий біографічний нарис Сидора Ковпака, звернувши особливу увагу на його участь в антифашистському партизанському русі.

18. Чим відрізнявся процес післявоєнної відбудови в східних та західних областях України? Чому?

19. Яку проблему ми маємо на увазі, коли говоримо, що сьогодні існує «дві України?» Чому і коли, на Вашу думку, вона виникла?

20. З якими міжнародними організаціями співпрацює сучасна Україна, членом яких вже є, до яких прагне вступити? Висловіть свою оцінку щодо реальності цих прагнень.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 362 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...