Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Облік ремонту основних засобів



Ремонт являє собою комплекс заходів, які спрямовані на підтримання діючих об'єк­тів основних засобів у працездатному стані і зберігають їх якість, властиву об'єкт) під час введення в експлуатацію (міцність, зносостійкість, безпека в експлуатації і т.п.). Під час проведення ремонту виконуються роботи з поліпшення об'єкта та відновлення втра­ченої в процесі експлуатації якості, але не створюються принципово нові якості існую­чого об'єкта.

Прикладами поліпшення об'єктів основних засобів є:

– модернізація;

– реконструкція;

– добудування, дообладнання і т.п.

У тому випадку, коли заходи спрямовані на підтримання об'єкта в робочому стані та одержання в майбутньому первинних економічних вигод, Ідо очікувалися від цього об'­єкта на початку його використання, витрати, що були понесені, включаються до складу витрат звітного періоду. До таких заходів належать усі види ремонтів (як поточний, так і капітальний) та технічне обслуговування.

В аналітичному обліку під час проведення ремонту об'єктів основних засобів госпо­дарським або підрядним способом оформляється акт приймання-передачі відремонто­ваних, реконструйованих і модернізованих об'єктів типової форми 03-2, затвердженої наказом Міністерства статистики України від 29.12.1995 № 352 в одному примірнику. Крім того, відомості про проведені роботи з ремонту об'єкта основних засобів мають бути відображені в інвентарній картці обліку основних засобів (форма № ОЗ-6) на під­лі акта форми № ОЗ-2





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 210 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...