Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Опишіть основні драйвери і перешкоди для ланцюга поставок



Перешкоди у ланцюзі поставок:

· недостатня розвиненість логістики під управлінням ланцюгами поставок;

· невеличкий досвід роботи вітчизняних логістичних операторів;

· недостатня оснащеність організацій інформаційними, складськими системами;

· перешкоди, пов'язані з матеріальним і сучасних інформаційних потоками;

· постійно змінювана довкілля (що потребує гнучкого та швидкого узгодження процесів, виходять далеко за межі одного підприємства);

· недостатньо швидка синхронізація виконання всіх учасників ланцюга;

· пізніше виявлення зміни за прогнозами й потребам.

Разом про те існують перешкоди, які пов'язані з перетворенням матеріального потоку для одержання його найоптимальніших характеристик під час проведення технологічного процесу. Їх слід усувати, крім, без яких не обійтися (транспорт) чи котрі мають сервісну навантаження (склади, термінали). Перешкоди, при подоланні яких немає відбуваються необхідні перетворення матеріальних потоків або ж стоїть їх оптимальне спрямування просторі і часу, ставляться до категорії непотрібних.

При сформованих поглядах влади на рішення логістичних завдань наявні чи виявлені непотрібні перешкоди зазвичай сприймає як якусь даність, у якій змінити нічого не можна. Існує думка, що таким перешкодам слід адаптувати рух логістичних потоків, що у суті не так, оскільки логістичні потоки стосовно перешкодам первинні.

Завдання логістичного підходу полягає у розробці теоретичних методів задля подолання аналізованих перешкод. Більше завданням такий підхід є управління перешкодами матеріального потоку, т. е. усунення непотрібного і оптимізація характеристик застосовуваного, зокрема технологічного і допоміжного устаткування, споруд й пристроїв, транспортних засобів тощо. буд. (вторинні) залежно від вимог, що висуваються до матеріального потоку (первинний) по всьому шляху руху його елементів.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 468 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...