Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 8. Інформаційні ресурси глобальної мережі Internet



Бізнес та Internet: користувачі, комунікації та співпраця, електронна комерція, інтерактивний маркетинг. Основні принципи використання Internetу організацією з метою здійснення своєї діяльності. Створення віртуальних компаній у межах міжнародної мережі.

Оскільки Internet можна розглядати як деякі динамічні групи зв'язаних процесорів та Web-сторінок, спеціалізованих серверів (Web-сервіси), то вони можуть бути проаналізовані різними способами й з різними рівнями деталізації  від руху пакета в мережі, поведінки користувача до структури графа Web-сторінок на Web-сервері та конфігурації спеціалізованих серверів з урахуванням їх гіперзв'язків. Крім того, тут виникають також проблеми через розподілені та слабоструктуровані інформаційні ресурси в WWW, які є величезним потенціалом; але мають безліч проблем (інформаційне перевантаження, труднощі релевантного пошуку, невисока продуктивність розподілених застосувань тощо).

До числа основних параметрів, які впливають на продуктивність Web-сервісів можна віднести: пропускну здатність, часову затримку доставки пакетів, реакцію застосування, завантаженість системи. Інші показники продуктивності можна легко отримати із зазначених основних.

Більш ніж за 10 років свого існування Internet настільки розвинувся, що став близьким до стану «переповнення». Internet сьогодні успішно розвивається в багатьох напрямках, але при цьому існує безліч обмежень. Інформація в Internet слабко структурована та є хаотичною за своєю природою. Вона може бути неточною, непослідовною і недоступною.

Сучасні методи пошуку інформації мають низьку точність (нерелевантні результати). Дві основні причини породжують дві основні проблеми Іnternet. Перша причина  ріст обсягів інформаційного наповнення, породжений популярністю та дешевизною Web-технологій, друга  формат подання інформації в Internet, який орієнтований переважно на людей і лише в деяких випадках допускає автоматичну обробку програмними агентами. Внаслідок, по-перше, виникає проблема знаходження необхідної користувачу інформації у будь-якому вигляді  обсяги Web-простору не дозволяють оперативно обновляти бази даних інформаційно-пошукових систем (не говорячи про неможливість досягнення 100 % охоплення), по-друге в автоматизованому режимі дуже складно знайти необхідний для виконання завдання користувача найбільш релевантний Web-сервіс [6].





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 353 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...