Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Треба вибирати рішення, які приносять конкретну користь бізнесу практично з моменту впровадження



Щоб уникнути одночасної заміни всіх застарілих інформаційних систем, компанії, що успішно використовують інформаційні технології, застосовують стратегію поетапного введення. За такого підходу здійснюється поступова модернізація всіх систем. Це дуже привабливий метод, оскільки він дозволяє користувачам системи і, що саме головне, керівникам компанії швидко побачити реальну віддачу. «Правильні» компанії використовують скрізь, де тільки можливо, стандартне програмне забезпечення і вносять мінімальні зміни в програми, вважаючи замість цього за краще раціоналізувати свої бізнес-процеси.

"Золоте» правило: програмне забезпечення треба модифікувати тільки в тому випадку, якщо інвестиції в розробку окупляться в перший же рік в чотирикратному розмірі - саме за такого співвідношення будуть покриті витрати, пов'язані з підтримкою нестандартних програм. Якщо замовлені розробки не можна уникнути або метою є приватна розробка, то «правильні» компанії зосереджують свою увагу на тих 20% функцій, які відповідають за 80% діяльності. Вони ставлять перед собою задачу швидко розробити всі ці функції, використовуючи такі прийоми, як пілотний проект.

Однією з пріоритетних задач для всієї організації при розробці прикладних додатків є чітке дотримання термінів. Часто до роботи притягуються сторонні компанії, щоб привнести в ІТ-відділ дисципліну, яка диктується ринковими умовами і прискорити процес розробки. Після впровадження додатку в обов'язковому порядку проводиться ревізія завершеного проекту і виконаної розробки і оцінюється отриманий досвід, щоб врахувати його в подальшій практиці. Для того щоб такий підхід запрацював, керівники компанії повинні в достатній мірі знати функціональність програмного забезпечення, інакше вони не зможуть проаналізувати, чи дійсно стандартних функцій такого ПЗ недостатньо. Вони повинні вимагати реальних доказів необхідності модифікації стандартного програмного забезпечення і вміти оцінити його спроможність.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 329 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...