Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обсяг фінансування нової інформаційної системи повинен визначатися міркуваннями фінансової вигоди



Як свідчить практика, компанії, що успішно використовують ІТ в своїй діяльності, ухвалюють рішення про нові великі інвестиції в інформаційні технології так само, як і будь-які інші фінансові рішення, - поєднуючи якісну оцінку з точки зору бізнесу з глибоким аналізом витрат і вигод від впровадження інформаційних технологій.

Один з способів кількісної оцінки дуже невизначених, але стратегічно важливих проектів полягає в застосуванні науково-дослідного підходу і тестуванні систем в невеликих масштабах.

Але «правильні» компанії, вирішуючи питання придбання додатків і розвитку інфраструктури, не тільки думають про окремі проекти, але і враховують довгострокові перспективи. У таких компаніях при стратегічному плануванні інформаційні технології обов'язково беруться до уваги, і ІТ-відділ стежить як за поточним станом проектів, що виконуються, так і за стратегічними планами компанії на найближчі три-п'ять років.

І, нарешті, ці компанії уникають великих одноразових капіталовкладень, вважаючи за краще постійно оновлювати свої системи і щорічно інвестувати кошти в їх вдосконалення на регулярній основі. Такий підхід дозволяє зберегти високий технічний рівень і не дає знизити ефективність роботи через незбалансовану політику. Керівництво компанії повинно розуміти, що рішення в області інформаційних технологій, як і в інших сферах, повинні бути зваженими. Уміння вибрати правильне рішення ґрунтується на досвіді. Ті компанії, яким не вдається залучити своїх бізнес-менеджерів до обговорення перспектив розвитку інформаційної системи і через це нескінченно змінюють керівників інформаційно-технічних відділів, не зможуть досягнути необхідного рівня кваліфікації при прийнятті рішень.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 359 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...