Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Актуальність теми



Ґрунт як складова біосфери відіграє одну з провідних ролей у формуванні санітарного благополуччя та здоров'я населення. Він є головним чинником формування природних і штучних біогеохімічних провінцій; визначає кількість, різноманітність та якість продуктів харчування; від його фізико-хімічних властивостей залежить формування складу підземних вод; він може бути чинником поширення інфекційних хвороб та інвазій; є найпридатнішим природним середовищем для знешкоджування рідких і твердих відходів.

Санітарне очищення населених місць (збирання, видалення, знезаражування та утилізація відходів, що забруднюють ґрунт) має важливе значення для збереження здоров’я населення та упорядкування території.

Навчальні цілі

Знати гігієнічне, епідеміологічне, токсикологічне значення ґрунту, показники гігієнічної оцінки санітарного стану ґрунту.

Вміти дати гігієнічне заключення про санітарний стан ґрунту за даними санітарного обстеження ділянки, результатами лабораторного аналізу проб та ситуаційними задачами.

Ознайомитися із основними принципами, етапами та методами очищення населених місць від твердих та рідких відходів при вивізній та каналізаційній системі очищення.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 386 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...