Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сума сума зарплати за останні 6 міс. к-ть днів % страх



допомоги = к-ть факт. відправ. Днів за 6 міс. * хвороби * стажу

якщо страховий стаж до 5 років – 60%

5 – 8 років – 80%

понад 8 років – 100%

При цьому допомога по тимчасовій непрацездатності нараховується тільки за дні хвороби, які припадають на робочі дні. Дні хвороби які припадають на вихідні не оплачуються.

2) Допомога в зв'язку з вагітністю і пологами оплачується за рахунок коштів Фон­ду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за весь період відпустки в зв'язку з вагітністю і пологами (126 календарних днів). Розмір допомоги — 100% середньої заробітної плати незалежно від стажу.

3) Допомога з тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або трав­ми, пов'язаної з нещасним випадком на виробництві надається перші п'ять календарних днів за ра­хунок роботодавця, а решта — за рахунок коштів Фонду соціального страхуван­ням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Роз­мір допомоги — 100% середньої заробітної плати незалежно від стажу.

При цьому з лікарняних збір на обов'язкове соціальне страхування не утримуються. Проте це не стосується лікарняних у зв'язку з вагітністю і пологами — вони не підлягають ніяким нарахуванням і утриманням.

Допомоги по соціальному страхуванню, що виплачуються працівникам, не входять до фонду оплати праці.

Оплата праці у святкові та неробочі дні

Робота у вихідний день компенсується працівнику наданням іншого дня для відпочинку або за угодою сторін в грошовій формі. Робота у святкові та вихідні дні оплачується не менш, ніж в подвійному розмірі.

Оплата годин нічної роботи

Годинами нічної роботи вважається час з 22 до 6 годин. При цьому встановлена тривалість роботи (зміни) скорочується на 1 годину.

До роботи в нічний час не допускаються вагітні жінки, жінки, що мають дітей віком до 3-х років, працівники до 18 років. Години нічної роботи оплачуються в підвищеному розмірі, але не нижче 20% тарифної ставки за кожну годину роботи.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 315 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...