Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сума Сума заробітної плати за 12 міс. к-ть календарних



відпускних = (365 – 10 (святкові)) * днів відпустки

Якщо працівник працював на даному підприємстві менше 1 року, то заробітна плата обчислюється за фактично відпрацьований час, тобто з 1 числа місяця після зарахування на роботу і до 1 числа місяця у якому надається відпустка. Якщо згідно із законодавством або з інших причин працівник не працював якийсь час і за ним не зберігався заробіток, то цей проміжок часу виключається з розрахункового періоду.

Якщо відпустка починається в одному, а закінчується у наступному місяці, то суму оплати визначають окремо за кожен місяць (для правильного оподаткування податком з доходів).

Оплата щорічних відпусток входить до фонду додаткової заробітної плати.

Порядок оподаткування сум відпускних такий же, як і основної заробітної плати.

Нарахування допомоги з тимчасової непрацездатності

У разі тимчасової непрацездатності працівника йому надається до­помога з тимчасової непрацездатності, яка може бути таких видів:

- допомога з тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві;

- допомога у зв'язку з вагітністю і пологами;

- допомога з тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або тра­вми, пов'язаної з нещасним випадком на виробництві.

Перші два види допомоги надаються за основним місцем роботи, третій - за місцем роботи, де відбувся нещасний випадок.

1) Якщо на момент за­хворювання працівник перебуває у відпустці, то відпустка переноситься на пізні­ший термін або продовжується.

Перші п'ять календарних днів допомоги оплачу­ються підприємством, а решта — за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Розмір допомоги залежить від розміру середньої заробітної плати працівника, тривалості хвороби та страхового стажу і розраховується за формулою:





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 295 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...