Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система нумерації контейнерів



Згідно з міжнародними коддвими стандартами, всі великотоннажні контейнери, позначаються на кузовах такими маркувальними кодами в двох рядках:

У першому рядку:

* чотири великі латинські літери визначають код власника;

* шість цифр – порядковий номер контейнера;

* одна цифра осторонь – кодовий захист номера;

У другому рядку:

* дві великі латинські літери – код країни;

* дві цифри – код розмірів контейнера;

* дві цифри – код типу контейнера.

U Z U U 123456 7

U А 2210

1 ряд: три перші літери коду власника – це його офіційний реєстровий код (Укрзалізниця – UZU), четверта літера U позначає ознаку транспортного обладнання «Контейнер вантажний». Контейнер має інвентаринй номер 123456, а цифра 7 захищає всю інформацію контейнера.

2 ряд: Код країни-власника контейнера має дві латинські літери (Україна – UА), Згідно з кодом 22 контейнер має довжину 6058 мм і висоту 2591 (тобто належить типу ІСС). Згідно з двома останніми цифрами коду 10 контейнер є закритим, з природною вентиляцією і отворами зверху для пасивної вентиляції.

На контейнері також позначаються: на дверях – максимальна маса брутто (МGW) і власна маса (TARE) в кілограмах і утах, на бокових стінах контейнера – термін (місяць і рік) чергового капітального ремонту та інше.

Середньотоннажні контейнери позначаються маркувальними заками теж в двох рядках. У першому рядку дев’ятизначний номер середньотоннажного контейнера масою брутто 3 т починається з цифри 3, а масою брутто 5 т – з цифри 5. Наступні 7 цифр складають серійний номер контейнера, дев’ята призначена для кодового захисту. У другому рядку 5 знаків: перші три цифри представляють числовий код країни-власниці (код України – 804), а дві наступні цифри – код типу контейнера.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 765 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...