Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні типи контейнерів



1. Основні типи контейнерів.

Вантажним контейнером називається елеметн транспортного обладнання, який призначений для перевезення і короткочасного зберігапння вантажів, має постійну технічну характеристику, використовується на залізничному транспорті.

Залежно від призначення і способів експлуатації, контейнери поділяються на універсальні і спеціальні.

- уніерсельні контейнери призначені для перевезення вантажів і, як правило, належать транспортним організаціям (залізницям, морським і річковим пароплавствам, автотранспортним підприємстав).

- спеціальні контейнерипризначені для перевезенння окремих вантажів або груп вантажів і належать відправникам або одержувачам вантажу.

Універсальні уніфіковані контейнери за вантажопідйомністю поділяються:

- малотоннажні масою брутто 2,5 т (майже не зустрічаються);

- середньотоннажні масою брутто від 3 до 10 т; використовуються для внутрішніх перевезень; є три види: УУК-3 масою брутто 3 т, УУК-3(5) і УУК-5 масою брутто 5т;

- великотоннажні масою брутто 10 т і більше (20-25 т, 30-40 т); використовуються як для внутрішніх так і міжнародних перевезень. Основні типи контейнерів: ІС і ІСС (маса брутто 24 т, зовнішня висота 2491 мм, зовнішня висота 6058 мм); ІА і ІАА (маса брутто 30,48 т, зовнішня шинина 2438 мм, зовнішня довжина 12116 мм).

Велико- і середньотоннажні контейнери перевозяться на відкритому рухомому складі, млотоннажні можуть перевозитися тільки в універсальних критих, багажних і поштових вагонах.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 741 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...