Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Післямова



До створення проекту «Техніка мови» нашу команду спонукало бажання допомогти всім охочим оволодіти правильною і чіткою мовою.

На наше глибоке переконання, правильна і чітка мова — це ще більше упевненості в собі, силі свого голосу і слова.

Проте, правильна мова не можлива без української літературної мови, яка служить єдиним засобом виразу думок і відчуттів, засобом спілкування між україномовними людьми. До неї входить все багатство мовних і образотворчих засобів, створених народом впродовж століть. Проте в словарний склад літературної мови відбирається не все, що має в своєму розпорядженні загальнонародна мова.

За межами літературної мови залишаються:

— деякі слова і вирази, що характерні для певного говору і незрозумілі людям, що живуть в тих місцях, де цей говір невідомий;

— жаргонна лексика — особливі слова і вирази, властиві різним групам минулого (купцям, ремісникам і ін.);

— так звані арготичні слова і вирази, властиві мові злодіїв, картярів, шулерів і аферистів;

— лайливі (нецензурні) слова і вирази.

Разом з тим, літературна мова тісно пов'язана з так званим просторіччям — життєвою побутовою лексикою народу, що має величезну образну силу і точністю визначень.

На завершення ще раз хочеться підкреслити, що тим, у кого «шкутильгає» дикція або вимова, знадобиться немало часу, щоб привести свій мовний апарат в такий стан, коли дикційна або вимовна помилка стане неможливою і в цьому, ми абсолютно упевнені, допоможе наш проект «Техніка мови».

Працюючи над проектом, ми для себе вирішили, що "краса в простоті". Тому, ми не почали використовувати бази даних і інших, гальмуючих завантаження сторінок, технологій, а пішли по класичному шляху.

Наш колектив виражає подяку всім авторам, книги яких були використані при написанні збірки завдань і вправ, що сприяють виробленню необхідних навиків при постановці дихання, голосу, дикції, під назвою «Техніка мови» (Technics speech), а також подяку всім авторам, на яких в своїх книгах посилаються згадані автори, яким ми виразили свою вдячність раніше.

Всі права на ідею, дизайн, тексти і малюнки проекту «Техніка мови» (Technics speech) належать колективу авторів названого проекту. При передруці матеріалів, активне гіперпосилання на джерело обов'язкове.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 222 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...