Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виробництво галет, крекеру



Приготування тіста для галет і деяких видів крекеру ведуть в 2 фази. Перша фаза - приготування опари, друга - замішування тіста. Під опарою розуміють рідке тісто, виготовлене з частини борошна, води і дріжджів. Опара повинна мати високу вологість - для галет - W 52-60 %, для крекеру -w 50-55 %. Попередньо подріблені дріжджі перемішують з теплою водою (t = 35˚-40˚ С) і борошном в кількості 10-25 % від маси всього борошна. Опару вистоюють при t = 32˚-35˚С на протязі 1 год. для простих галет і до 10 год. для крекеру. Готову опару і сировину що залишилась завантажують в місильну машину і замішують тісто. Тісто після вилежування піддають прокатуванню, далі формують на штампмашинах ударної дії. Потім випікають, охолоджують, фасують і пакують.

6.Виробництво пряників

Технологічна схема приготування сирцевих пряників складається з слідуючих операцій: в місильні машини завантажують суміш всіх компонентів рецептури,крім борошна- цукровий сироп, патока, жири, розпушувачі, ароматизатори і т.д. Ця суміш може попередньо оброблюватись на емульсаторі. Потім в місильні машини додають борошно. Після замішування тісто порціями подається на формуючу машину. Далі заготовки направляються в піч, охолоджуються, а потім глазуруються в барабані безперервної дії.

Після глазурування пряники складають в касети і направляють в спеціальну камеру для сушення.

Готові пряники передаються на фасування і пакування.

Для заварних пряників замішування тіста ведуть в 3 фази – заварення борошна в гарячому сиропі, охолодження заварки і замішування заварки з усіма компонентами рецептури.

в

Питання для самоконтролю

1.Класифікація борошняних кондитерських виробів.

2.Як впливають рецептурні компоненти борошняних кондитерських виробів на властивості тіста та готових виробів.

3.Які ви знаєте технологічні умови замішування тіста для печива?

4.Випікання.Процеси що відбуваються при випіканні.

5.Особливості виробництва галет, крекеру?

6.З яких стадій складається технологічний процес приготування серцевих пряників?

Література: [ основна: 1,4,5,6,7,11,13,14,15; додаткова: 2,12,7,8 ]





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 1000 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...