Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Під оборотом у рибництві мається на увазі відрізок часу, необхідний для вирощування риби від ікринки до товарної маси



У нашій країні прийнятий в основному дворічний оборот, коли товарну рибу вирощують протягом двох років (16-19 міс). У перший рік отримують посадковий матеріал - сеголеткові годовіков. Протягом другого літа з них вирощують товарних двухлетки.

2. Гідротехні́чна спору́даінженерна споруда, що допомагає здійснювати певні водогосподарські заходи як щодо використанняводних ресурсів, так і для захисту від шкідливої дії води. До гідротехнічних споруд відносяться греблі й дамби різного призначення та їхні конструктивні елементи; водоскиди, водоспуски, споруди водовідведення: тунелі, канали, труби, лотки; регуляційні споруди, накопичувачі промислових відходів, ставки, відкриті водозабори, гідромеханічне та механічне обладнання, призначене для нормального функціонування споруд.

Для вирощування і утримання риби можна використовувати різні водойми: копанки, обваловані і руслові ставки, невеликі водосховища та озера, відпрацьовані торф'яні кар'єри, садки і басейни. Якщо ви вирішили мати на своїй земельній ділянці водоймище, то його доведеться побудувати.

Будівництво та експлуатація водойми, призначеного для рибництва, зажадають дотримання певних правил відповідно до рибоводних та гідротехнічними вимогами. Для початку варто визначити напрямок використання водойми, тобто для декоративного оформлення ділянки або для вирощування харчової риби він призначений. У залежності від цього будуть визначатися і пристрій водоймища, його розміри, форма, глибини, режим експлуатації.

Будівництво декоративного водоймища або групи водойм має своєю метою прикрасити ваш земельну ділянку. Це визначає і особливості його пристрою. Такий водоймище повинне легко експлуатуватися, тобто бути невеликих розмірів. Найбільш придатні для декоративного використання водойми площею 5-50 м2.

Такому водоймищу простіше додати бажану форму, в ньому легше розмістити декоративні елементи, внести відповідний грунт, оновити воду або забезпечити її постійну проточність; глибини декоративного водоймища повинні бути такими, щоб у них було видно риба. Як правило, рельєф дна влаштовують, чергуючи мілководдя в центрі водоймища з більш глибокими ділянками біля берегів. Певні вимоги пред'являються до грунту та культивуються рослинам, особливо якщо у водоймі передбачається містити риб, що харчуються донної їжею, наприклад кольорових коропів.

Корупи в пошуках їжі риють грунт, і якщо він м'який, то зберегти чисту, прозору воду дуже важко. Для зменшення каламутності води, а також для декоративних цілей на дні водойми розміщують гравій, гальку, гранітну крихту, крупний пісок. Підтримці чистоти води буде сприяти і жорстка водна рослинність, розташована окремими кущами. Вона не тільки прикрасить водойму, але й очистить воду.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 360 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...