Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Залежно від видового складу вирощуваних риб рибоводні господарства ділять на два типи: холодноводні і тепловодних



У холодноводних господарствах розводять в основному форель та інших холодолюбивих лососевих риб.

Тепловодні або коропові господарства призначені для вирощування теплолюбних риб: коропових, осетрових, сомових та ін

За біотехнології вирощування риб розрізняють повносистемне і неполносістемние господарства.

Повносистемні рибоводні господарства займаються розведенням і вирощуванням риби від ікринки до одержання товарної продукції. У них є риборозплідник ділянку, де отримують посадковий матеріал від виробників, і нагульний ділянку для вирощування товарної риби. Товарною продукцією цих господарств можуть бути також запліднена ікра, посадковий матеріал (сеголетки або однорічні) і виробники.

Неповносистемне господарство - це риборозплідники і нагульні господарства. Риборозплідники займаються вирощуванням і реалізацією лише рибопосадкового матеріалу: личинок, мальків, сеголетков, годовіков, а також дво-і трьохлітки для племінних цілей.

У нагульних господарствах вирощують тільки товарну (столову) рибу, отримуючи посадковий матеріал з риборозплідників.

Рибоводні господарства в залежності від кліматичної зони і прийнятої технології вирощування працюють з одно-, двох-або трирічним оборотом.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 283 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...