Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Монтаж реле рівня масла і вихлопної т р у б и



Реле рівня масла монтують на фланці дна розширника на ущільнювальній прокладці. Після установки маслопоказчика і реле рівня масла розширник випробують на герметичність шляхом заповнення його сухим трансформаторним маслом і витримкою протягом З ч. Вихлопну (запобіжну) трубу, очищену усередині від бруду і слідів іржі до монтажу, установлюють на кришці трансформатора (на місці заглушки) під деяким кутом, для того щоб при викиді струменя масло не потрапило на розташоване поблизу устаткування і на виводи трансформатора. Перед установкою вихлопної труби з обох її кінців знімають заглушки, очищають і промивають їх маслом. Трубу встановлюють на новій ущільнювальній прокладці і затягують рівномірно на всі болти. Для забезпечення більшої стійкості трубу скріплюють з розширником або з кришкою трансформатора спеціальною планкою.

Установка повітроочисного ф і л ьтра (повітряочищувача).

Повітроочисний фільтр призначений для очищення (від вологи і промислових забруднень) повітря, що надходить у розширник трансформатора при коливаннях рівня масла при зміні температури. Повітря осушувач являє собою циліндр, заповнений силікагелем. Його монтують і включають в наступному порядку: розбирання, очищення і просушка фільтра; заповнення патрона верхньої частини циліндра індикаторним силікагелем і установка скла в оглядовому вікні; засипання в циліндр звичайного силікагелю (просоченого розчином хлористого кальцію) з таким розрахунком, щоб до кришки залишалося приблизно 15—25 мм; при ведення в робочий стан гідравлічного затвора і заливання його чистим, сухим маслом до оцінок нормального рівня; приєднання повітряосушувача до дихальної трубки розширника.

Установка термометрів і термометричних сигналізаторів.

Ртутні і ртутно-контактні термометри і термометричні сигналізатори монтують після перевірки їх у лабораторії. Термометричний сигналізатор установлюють на спеціальній пластині, привареної до стінки бака, при цьому на корпусі приладу встановлюють гумову прокладку. При монтажі цих приладів, установлюваних на гільзах, проміжок між ними і термометрами заповнюють трансформаторним маслом, гільзи ущільнюють.

Монтаж термосифонного фільтра.

Термосифонний фільтр застосовують для підтримки ізоляційних властивостей масла і продовження терміну його служби. Фільтр являє собою циліндричний апарат, заповнений активним матеріалом — адсорбентом (крупний силікагель або активний окис алюмінію сорту А-1), що поглинає продукти старіння масла. Термосифонний фільтр монтують і включають у такій послідовності: розбирають фільтр і його фільтруючий пристрій; очищають фільтр і сполучні патрубки від забруднень промивають їх чистим сухим трансформаторним маслом і збирають; знімають заглушки на радіаторних кранах і установлюють фільтр на баці трансформатора аналогічно установці радіаторів; засипають у нього чистий, сухий адсорбент, потім фільтр промивають маслом (для фільтрів ємністю до 50 кг промивання необов’язкове) і заповнюють розширник маслом значно вище відміток нормального рівня.

Перед заповненням маслом з фільтра видаляють повітря, для цього на кришці фільтра мається спеціальний патрубок (віддушник), масло подають через нижній патрубок фільтра. Після того як з фільтра вийде повітря, відкривають верхній кран фільтра і дають стекти маслу в окремий посуд. Коли через фільтр пройде деяка кількість масла, беруть пробу на відсутність механічних домішок. У випадку їхньої відсутності припиняють подачу масла і приступають до монтажу фільтра на трансформаторі. Термосифонний фільтр підключають до трансформатора тільки з чистим сухим маслом, термосифон установлюють із зовнішньої сторони бака у вертикальному положенні.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 565 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...