Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовчі роботи



Перш ніж змонтувати електричну машину або апарат, варто переконатися в тім, що виконання відповідає умовам середовища, де їх установлюють. Електричні машини і апарати монтують так, щоб вони були доступні для огляду і ремонту. Обертові частини машин і місця сполучення їх з механізмами (муфти, шківи, пасова передача і т.п.) захищають від випадкових доторкань огородженнями; корпуса електричних машин і пускорегулюючих апаратів заземлюють. Апарати керування розташовують ближче до електричних машин, у місцях, зручних для обслуговування, там, де це доступно з умов навколишнього середовища і технології виробництва.

Електричні машини й апарати в залежності від їхньої маси і габаритів надходять на монтаж від заводів-виготовлювачів у зібраному або розібраному виді у відповідному упакуванні. Їх вивантажують із транспортних засобів кранами й у виняткових випадках на ковзанках по похилих настилах, зберігають у сухих вентильованих приміщеннях. Частини машин, піддані корозії, покривають шаром технічного вазеліну або якого-небудь іншого змащення; шийки валів покривають антикорозійним змащенням, обертають вологонепроникним матеріалом і захищають від механічних ушкоджень. При прийманні електричних машин і апаратів під монтаж перевіряють їхню цілісність, відповідність заводських табличок вимогам проекту і комплектність. Щоб уникнути ушкодження машин і апаратів їх розпаковують обережно в закритому, сухому і чистому приміщенні, недоступному для сторонніх осіб, і встановлюють на підкладках.

Безпосередньо перед початком монтажу роблять ревізію і регулювання електричних машин і регулювання апаратів. При ревізії перевіряють кріплення обмоток, наявність дошки з вивідними затисками, справність активної сталі, відсутність ум’ятин, задирів, іржі, стан виводів обмоток, колектора і щіткових пристроїв у машин постійного струму і контактних кілець у машин змінного струму, шийок валів, правильність з’єднань обмоток, величини зазорів, опір ізоляції обмоток. В електричних апаратах перевіряють і регулюють одночасність включення контактів, розчин контактів, роботу механізмів зачеплення і спрацьовування й ін. Виявлені дрібні дефекти усувають власними силами. для усунення серйозних дефектів апарати відправляють на завод-виготовлювач або в спеціальні ремонтні майстерні.

Машини й апарати, що прибувають на монтаж у зібраному виді, розбирають тільки в тому випадку, якщо виникають сумніви в їхній справності після транспортування і збереження. Розбирання і наступну зборку машин і апаратів роблять так, як це зазначено в інструкції заводу-виготовлювача.

На першій стадії монтажу низьковольтної пускорегулюючої апаратури, приладів контролю та захисту відповідно до загального принципу організації електромонтажних робіт розмічають і пробивають гнізда, прорізи й отвори в будівельних підставах для кріплення і закладення в них опорних конструкцій або кріпильних деталей. Розмітку ведуть по відмітках чистої підлоги, нанесених на стінах або перегородках (представниками будівельної організації) чорною фарбою у виді смуг шириною 10 і довжиною 100—150 мм відповідно до даного креслень проекту або по розмірах, знятим з натури, користуючись шаблонами для прискорення цієї операції (останнє особливо доцільно при установці великої кількості однотипного устаткування). Розмітку починають з нанесення основних вертикальних і горизонтальних осей місць установки устаткування, а потім розмічають місця закладення опорних конструкцій або кріпильних деталей (болтів, шпильок, дюбелів і т.п.).

На металевих опорних поверхнях устаткування кріплять або безпосередньо гвинтами і болтами, або за допомогою конструкцій, що приварюються електрозварюванням до металевих опорних поверхонь. Кріпильні деталі й опорні конструкції, якщо вони не випускаються заводами, виготовляють у майстерні по ескізах групи підготовки виробництва або кресленням проекту.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 433 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...