Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інші допоміжні виробництва»



В цьому розрізі ведеться аналітичний облік витрат за цими виробництвами. Витрати відображаються в обліку за встановле­ними підприємством статтях витрат. Основні статті витрат мо­жуть бути наступні:

— витрати на оплату праці;

— відрахування на соціальні заходи;

— запасні частини та ремонтні матеріали;

— корми (для робочих коней);

— паливо та мастильні матеріали;

— амортизація;

— витрати на ремонт необоротних активів;

— послуги власних допоміжних виробництв;

— послуги сторонніх організацій;

— цехові витрати.

Облік допоміжних виробництв характеризується наступним:

1. — Фактична собівартість виконаних робіт чи наданих по­слуг визначається щомісяця і за фактичною собівартістю витрати щомісяця відносяться на рахунки споживачів. Виняток: транспо­ртні роботи тракторів і послуги живої тяглової сили калькулю­ються раз в кінці року.

2. — Послуги надані одним допоміжним підприємством ін­шому оцінюються за плановою собівартістю і не коригуються.

3. — Враховуючи значний обсяг послуг наданих одним виро­бництвам іншими, закриваються субрахунки порядку в такій по­слідовності: газо-, тепло-, електро-, водопостачання, ремонтне виробництво, холодильні установки, автомобільний транспорт, гужовий транспорт.

4. — Прямі і накладні виробничі витрати обліковуються в ме­жах одного субрахунку, на окремих аналітичних рахунках і що­місяця розподіляється на вироби чи послуги даного конкретного виробництва. Наприклад, по ремонтній майстерні накладні ви­трати (заробітна плата завідувача майстернею, амортизація та ін.), обліковуються на окремому аналітичному рахунку, яка потім розподіляється на вартість ремонтів чи виробів.

Для відображення витрат оформляються такі первинні доку­менти:

— Відомість дефектів на ремонт машин (ф. 130) — в ній

встановлюється кошторисна вартість ремонту прийнятого замов­лення на ремонт машин;

— Наряд на відрядну роботу (ф. 70 або 70а) — для відобра­ження витрат по заробітній платі;

— Накладна внутрішньгосподарського призначення (ф. № 87), лімітно-забірна картка — для відображення відпу­щених зі складу ремонтних матеріалів, запасних частин;

— Подорожній лист вантажного автомобіля — для відо­браження витрат за нарахованою заробітною платою та списання витраченого пального;

— Обліковий лист праці і виконаних робіт (ф. 66, 66а), — для відображення витрат по нарахованій оплаті праці та кількості відпрацьованих коне-днів.

— Рахунки-фактури, акти виконаних робіт та інші доку­менти.

Дані первинних документів узагальнюють в накопичувальних відомостях: «Журналі обліку витрат у ремонтній майстерні» (ф. 36), «Накопичувальна відомість обліку роботи вантажно­го автотранспорту» (ф. 38) та інші.

Для аналітичного обліку використовують Виробничий звіт (ф. № ю 36 с г.). Синтетичний облік ведуть в журналі-ордері № 10.3 с г.

Таблиця 17.1

КОРЕСПОНДЕНЦІЯ РАХУНКІВ З ОБЛІКУ ДОПОМІЖНИХ ВИРОБНИЦТВ





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 258 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...