Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Способи профілактики венозних тромбемболічних ускладнень



(за В.С. Савельєвим, 2001)

Ступінь Ризику Спосіб профілактики
Низький Рання активність хворих, еластична компресія нижніх кінцівок (всім групах хворих)
Помірний –сума балів до 11 *НМТ 1 раз на добу черезшкірно, або НФГ 2 рази на добу п/к, або тривала компресия ніг. НМГ: клексан (екоксамарін) 20 мг або фрагмін (дельтегарін) 2500 МЕ або надропарін (фраксипарін) по 0,3 мг. НФГ – 5000 ОД.
Високий – сума балів більш 11 НМГ 1 раз на добу п/к або НФГЗ 3 рази на добу п/к + методи прискорення кровобігу. Клексан 40 мг, фрагмін 5000 МЕ, фраксипарін 0,3 мг для масажу хворого 70 кт, якщо > 70 кт – 0,4 мг перші 3 доби, далі по 0,6 мг на добу, НФГ – 5000-7500 ОД.
Особливі випадки (операції на фоні венозного тромбозу) Лікувальні дози НМГ або НФГ + порційна окклюзія нижньої полої вени (імплантація фільтру, імекацін).
*НМТ – низькомолекулярний гепарін, НФГ – нефрокционований гепарін

Військово-лікарська експертиза. Стаття 42. За показанням призовникам та військовослужбовцям пропонується хірургічне лікування. При незадовільних результатах лікування або відмови від нього придатність до військової служби визначається залежно від вираженості патологічного процесу.

Мезентеріальний тромбоз кишечника ст. 42.

а) із значним порушенням кровообігу і функцій: графа І-ІІІ – непридатні до віськової служби із зняттям з військового обліку;

графа ІV – не придатні.

б) з помірним порушенням кровообігу і функцій: графа І-ІІІ – непридатні до військової служби в мирний час, обмежено здатні – у воєнний час;

графа ІV – не придатні.

в) з незначним порушенням кровообігу і функцій: графа І-ІІ – непридатні до військової служби в мирний час, обмежено здатні – у воєнний час.

графа ІІІ – придатність до військової служби або обмежено придатність визначається індивідуально, до служби у аеромобільних військах, плавскладі, морській пехоті, спецоб’єктах – не придатні;

графа ІV – не придатні.

г) при наявності об’єктивних даних без порушень кровообігу і функцій графа І-ІІ – придатні, графа ІІІ – придатні, придатність до служби у плавскладі, морській пехоті, спецспорудах визначається індивідуально. До служби у аеромобільних військах – не придатні.

графа ІV – не придатні, придатність офіцерів і мічманів визначається індивідуально.

Таким чином, проблема хірургічного лікування гострого мезентеріального тромбозу залишається невирішеною. Вона потребує подальших наукових досліджень з метою своєчасної діагностики порушень мезентеріального кровообігу, впровадження ранніх тромбектомій судин брижі кишечника.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 196 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...