Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Опорна схема №2




3.6.2. ПРАКТИЧНИЙ БЛОК

Проблемні питання з теми заняття

І. Назвіть категорійні ознаки (ключові слова) у визначенні поняття "науковий світогляд". Поясніть свій вибір.

2. Розкрийте сутність поняття "структура наукового світогляду". Проаналізуйте елементи структури наукового світогляду та знайдіть зв'язки, що існують між ними.

3. Розкрийте роль переконань у структурі світогляду.

4. Які наукові ідеї, що містяться у шкільній освіті з питань розвитку природи, суспільства і людської свідомості необхідно розкрити у процесі формування в учнів наукового світогляду?

5. Розкрийте найважливіші дидактичні та виховні передумови переводу засвоєних наукових знань у погляди і переконання.

6. Спробуйте обгрунтувати необхідність використання всієї системи загальних методів виховання у процесі формування наукового світогляду учнів.

7. Проаналізуйте основні педагогічні умови формування наукового світогляду на різних вікових етапах.

Педагогічні задачі

Задача № І

У Павлиській середній школі В.О.Сухомлинпький разом зі своїми колегами створили сприятливі умови для дієвого формування в учнів наукового світосприймання. Це і залучення молодших школярів до складання казок-оповідань; їх спостереження за природними явищами у навколишньому середовищі; створення у школі "золотої бібліотеки отроцтва", в яку увійшли найвизначніши твори вітчизняної та світової літератури. Інтелектуальний розвиток вихованців поєднувався з працею у шкільних майстернях і в дослідницьких гуртках. Учні також охоче здійснювали шефську роботу по наданню всілякої допомоги ветеранам війни та праці тощо.

У чому, на Вашу думку, полягає ефективність роботи з розвитку дієвих світоглядних поглядів і переконань у Павлиській середній школі?





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 382 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...