Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особистий обшук



Особистий обшук складається із двох частин:

· Перша частина носить превентивний характер, слідчий повинен перевірити і вилучити у особи, яка обшукується речі, якими можна нанести пошкодження (ножі, ключі, кастети, і т. ін.).

· Друга частина заключається в обслідуванні одежі, головного убору, білизни, взуття, та інших речей; у випадку необхідності обслідується тіло особи, яка обшукується (волосся, полость роту, вуха, ніс, і т. ін.)

Як правило особистий обшук ведеться «зверху - вниз», починаючи з головного убору або пальто, піджака. Під час огляду головного убору, у випадках необхідності розрізають, підкладку, відділяють картон і потову полоску, бинти, стрічки та інші прикраси. При огляді одежі ретельно вивчаються шви, підкладка, кишені, складки, а також комірець, рукава, плечі, пояса одежі та заплати. Розпорювати шви можна лише при наявності впевненості, що там схована яка не будь річ. При огляді взуття необхідно провірити, не сховані чи предмети, які розшукують під стелькою, підкладкою або в середині каблука.

Обслідуванню підлягають також такі предмети, котрі знаходяться при особі, яка обшукується, зонтик, фотоапарат, радіоприймач, портфель, трость, коробки із сірниками, цигарки. Можуть робитись записи на внутрішній кришці годинника, в мундштуці.

Обшук тіла рекомендується проводити з участю лікаря, або фельдшера. При наявності на тілі пов’язок слід запропонувати лікарю зняти їх, і замінити на інші (дозволяється, якщо це не шкідливо для здоров’я особи).





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 273 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...