Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ЛЕКЦІЯ ПО ТЕМІ №17



ІНФОРМАЦІЙНО ДОВІДКОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗКРИТТЯ І РОЗСЛІДУВАННЯ ЗЛОЧИНІВ».

ПЛАН ЛЕКЦІЇ

1. Криміналістичні обліки і кримінальна реєстрація, їх поняття, сутність, задачі.

2. Види криміналістичних обліків і їх призначення.

3. Об’єкти криміналістичного обліку. Особливості ведення окремих видів обліків.

ЛІТЕРАТУРА:

1. Кримінально-процесуальний кодекс України

2. Наказ МВС України № 682 «Про затвердження Настанови про діяльність експертно-криміналістичної служби МВС України» від 30.08.99

3. Криміналістика: Підручник / Під ред. Р.С. Белкина – М.: Юр. лит., 1986.

4. Пантелеев Н. А., Селиванов Н. А. Криминалистика. - М., 1988

5. Селиванов Н. А. Справочник следователя. - М., 1990. Т.1

6. Криминалистика Н.П. Яблоков, В.Я. Колдин, - М.: МГУ, 1990.

ВСТУП

Даною темою завершується вивчення розділу «Криміналістична техніка». Вивченням попередніх тем Ви ознайомились з основними положеннями криміналістичної техніки.

Значення цієї теми в тому, що теорія криміналістичної реєстрації в багатьох питаннях інтегрує дані інших структурних елементів криміналістичної техніки.

Положення і методи трасології, балістики, судової фотографії та інших інститутів криміналістичної техніки знаходять свою реалізацію в криміналістичних обліках. Тому, в ході вивчення даної теми нам необхідно звертатися до вже вивченого матеріалу.

Запропонована тема «Інформаційно-довідкове забезпечення криміналістичної діяльності» і її вивчення має особливе значення з питань підготовки як слідчих, так і оперативних працівників органів внутрішніх справ.

Ці підрозділи МВС орієнтовані на боротьбу з розгалуженими злочинними угрупуваннями, які нараховують значну кількість їх членів, які скоюють велику кількість різноманітних злочинів протягом тривалого часу.

Ось чому ключовими основами вміння, навиками і гарантією професійної підготовки в боротьбі із злочинністю є вміння і навички роботи з інформаційним забезпеченням. Це в значній мірі підвищує ефективність їх діяльності.

Разом з тим, спілкування з практичними працівниками підрозділів МВС, свідчить про те, що окремі з них мають поверхневе уявлення про систему інформаційно-довідкового забезпечення і криміналістичні обліки зокрема, про їх використання в розслідуванні злочинів.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...