Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 1 підприємство як суб’єкт господарювання



36. Вища Освіта України і Болонський процес // Навчальна програма. – Київ – Тернопіль: Вид-во ТДПУ ім. В.Гнатюка, 2004. – 18 с.

37. ІСУЯ 7.5.1 – 03.01/УН “Загальні вимоги до організації процесу проведення навчальних занять”.

38. ІСУЯ 7.5.1 – 03.02/УН “Загальні вимоги до організації методичного забезпечення виконання індивідуальних завдань з дисциплін”.

39. ІСУЯ 7.5.1 – 03.03/УН “Загальні вимоги до організації виконання індивідуальних завдань”.

40. ІСУЯ 7.5.1 – 03.04/УН “Загальні вимоги до організації СРС”.

41. ІСУЯ 7.5.1 – 03.05/УН “Загальні вимоги до організації НДРС”.

42. ІСУЯ 7.5.1 – 03.07/УН “Загальні вимоги до організації поточного контролю”.

43. ІСУЯ 7.5.1 – 03.08/УН “Загальні вимоги до організації підсумкового контролю”.

ВСТУП

Мета викладання курсу «Економіка підприємств будіндустрії» полягає в розкритті особливостей економіки підприємств з виробництва будівельних матеріалів та конструкцій, а саме: визначення виробничої програми, якості та конкурентоспроможності будівельних матеріалів та конструкції, розкриття інноваційних процесі у цій галузі, а також процесів банкрутства, реструктуризації, санації та ліквідації підприємств.

Економіка підприємств будіндустрії як галузь науки і навчальний курс базується на пізнанні та свідомому використанні економічних законів і закономірностей функціонування і розвитку суспільного виробництва. Саме виявлення конкретних форм прояву цих законів і закономірностей в господарській діяльності будівельної організації можна вважати загальним предметом курсу.

Цей предмет пізнання за змістом складають: теорія і практика господарювання, формування і використання виробничого потенціалу; взаємодія усіх видів ресурсів, організація і ефективність господарської та інших видів діяльності будівельної організації.

Методологія вивчення курсу включає певну сукупність конкретних методів, а саме: історичний та макроекономічний (народногосподарський) підхід до оцінки процесів і явищ, що відбуваються на підприємстві; альтернативні розв’язання тих або інших господарських завдань; застосування сучасного наукового інструментарію пізнання та прийняття управлінських рішень, аналіз, узагальнення та визначення можливих сфер застосування ефективного вітчизняного і зарубіжного досвіду господарювання.

У результаті вивчення дисципліни «Економіка підприємств будіндустрії» студент повинен знати:

- зміст економічних категорій;

- взаємозв’язок понять та показників;

- господарський механізм;

- механізм визначення ефективності інновацій;

- методи кількісної оцінки якості;

- бізнес-планування.

Вміти:

- кількісно оцінювати явища та визначати тенденції зміни показників;

- економічно обґрунтовувати технічні та організаційні рішення;

- визначати виробничу програму та виробничу потужність;

- вибрати ефективні виробничі, технологічні та проектні рішення, що забезпечували б інтенсивність та підвищення якості будівництва;

- виконувати економічний аналіз виробничо-господарської діяльності будівельних організацій, виявляти резерви підвищення ефективності та використання трудових, матеріально-технічних та фінансових ресурсів.

ТЕМА 1 ПІДПРИЄМСТВО ЯК СУБ’ЄКТ ГОСПОДАРЮВАННЯ

1.1 Поняття, цілі і напрямки діяльності підприємства

1.2 Класифікація та структура підприємств

1.3 Економічні, соціальні і правові умови функціонування підприємства





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 472 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...