Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема :Програмований контроль переривань К580ВН59



Програмований контролер переривань К580ВН59 дозволяє організувати більш гнучку та ефективну підсистему переривань у МПС.

Відмінною особливістю контролера К580ВН59 є те, що він генерує код команди CALL, тому область векторів переривань (як і раніше компактна) може розташовуватися по довільним адресами пам'яті. Структурна схема контролера переривань представлена на Рис. 1

Програмований контролер переривань включає в себе блоки зв'язку з системною шиною, управління і запитів. Блок запитів містить три 8-розрядних регістра - регістр запитів РГЗ, в якому фіксуються запити від джерел переривань, регістр маски РГМ, що визначає підмножина джерел, яким дозволені переривання і регістр станів РГС, в якому фіксуються запити, прийняті на обслуговування.

Склад керуючих ліній контролера включає стандартні лінії підключення до системної шини: D [7:0], A0, WR \, RD \, CS \; лінії, що передають запит на переривання процесору і відповідь МП INT і INTA \ відповідно.

Лінії запитів z7.. z0 з'єднують контролер з джерелами переривань. Контролер може обслуговувати до 8 джерел переривань. При більшій кількості джерел можливо каскадне включення.. ВН59, причому один з контролерів буде ведучим, а інші (не більше 8) - веденими. Для призначення ролі контролера в системі призначений вхід SP

(H - рівень відповідає провідному контролеру). Для організації взаємодії каскадувати контролерів переривань призначені лінії CAS [2:0].

Програмування контролера здійснюється шляхом завантаження в спеціальні регістри двох або трьох керуючих слів, формати яких показані на Рис. 5.5. Завантаження цих слів здійснюється командами ініціалізації на початку роботи системи.






Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 358 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...