Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація і координація



До основних завдань організації і координації охорони праці відноситься формування органів управління, що реалізують основні положення управління охороною праці на підприємстві, визначення порядку взаємодії між усіма рівнями і суб’єктами управління, розмежування та інтеграція функцій служб, підрозділів підприємства та ін.

Організація – це процес створення реальних умов для досягнення запланованої мети. Організація функціонування управління охороною праці на підприємстві забезпечує виконання правил, норм, інструкцій та інших завдань з охорони праці, функцій управління діяльністю з охорони праці. Критерієм ефективності цієї функції є встановлення і розподіл обов’язків, прав та відповідальності посадових осіб за функціонування системи управління охороною праці на підприємстві (в підрозділі) та наявність інструкцій з охорони праці за професіями і видами робіт.

Організаційна структура системи управління є механізмом, що забезпечує досягнення сукупності встановлених цілей управління охороною праці, та допомагає визначити соціальну роль кожного члена колективу чи підрозділу.

Координація є узагальнюючою функцією процесу управління, яка забезпечує його безперервність та ефективність (рис.1.3). Координація як функція управління невід’ємно пов’язана з необхідністю постійного обміну інформацією між підрозділами та робітниками підприємства, тобто можна говорити про функціонування інформаційної системи управління.

Координація робіт з охорони праці на підприємстві покладається на службу охорони праці підприємства та включає розроблення

комплексних, перспективних і поточних планових заходів щодо

забезпечення відповідності умов праці нормативним вимогам; розроблення методичних та нормативних матеріалів, що діють у межах підприємства; постійне навчання робітників і атестацію посадових осіб; пропаганду безпечних методів праці та ін.

Рисунок 1.3 – Взаємозв’язок функцій управління





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 397 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...