Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ресурси гольф-туризму в Північній Америці



Америка, перш за все Північна, лідирує по числу гольф-полей і гравців в світі. Щорічно жителі Північної Америки витрачають на гольф 24 млрд. дол. Серед країн цього регіону особливо виділяються США, де створена могутня індустрія гольфу. По різних оцінках, в гольф грає від 25 млн. до 30 млн. американців. США привертають туристів-гольфистів з інших регіонів, перш за все з Європи, але їх потоки значно менші, ніж внутрішньоамериканські. Лише 10% гольфистів США виїжджають за межі країни, в основному до Мексики, Канади і Великобританії, останні 90% віддають перевагу внутрішнім гольф-турам.

Американська, так само як і європейська, модель розвитку гольфу поєднує принципи доступності і комерційної вигоди. У США раунд гри коштує в середньому 36 дол. У більшості районів США створені муніципальні поля для гольфу, відкриті для всіх охочих, в основному з розрахунку на осіб з середнім рівнем достатку. Разом з ними існують закриті гольф-клуби. На полях, що належать ним, грають тільки члени клубу і запрошені ними особи.

Заслуговує уваги національна концепція гольф-клуба. Американці привнесли в гру комфорт, відтворили в клубах домашню обстановку, що відрізняється від істинно англійських гольф-клубів з характерним для них спартанським духом. Вони вперше почали використовувати спеціальні машини гольф-кари для пересування гравців по полю і автоматизовані далекоміри, засновані на глобальній супутниковій системі визначення місцеположення (GPS), облаштували гольф-поля спеціальними місцями для відпочинку і пересувними точками харчування, побудували роздягальні із зручностями і магазини. З метою економії кожен клуб об'єднав декілька полів, для яких створювалася загальна інфраструктура. Американський підхід, що відповідає запитам клієнтів і одночасно націлений на перетворення гольфу на високоприбутковий вид бізнесу, зробив сильний вплив на розвиток індустрії гольфу у всьому світі.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 935 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...