Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Країни Західної й Центральної Європи



Австрія. Австрія - одна із самих гірськолижних країн Європи. Ні в якій іншій країні гірськолижна індустрія, туризм і спорт не зв'язані так тісно один з одним. Сьогоднішня Австрія має у своєму розпорядженні численні гірськолижні курорти, різноманітні по своїй архітектурі, розташуванню й інфраструктурі. Більшу частину гірськолижних курортів Австрії поділили між собою дві області: Тіроль і Зальцбург. На Тіроль доводяться сімейство таких курортів як Китцбюель, Кирхберг, Хопфгартен, Штанс, Фюген, Майрхофен, Інсбрук, Іглс, Зеефельд, Фулпмес, Нойштифт, Зельден, Ішгль, Гальтюр, Санкт-Антон. А Зальцбургові дісталися Абтенау, Альпендорф, Флахау, Обертауерн, Бадгастайн, Бад-Хофгастайн, Целль-Ам-Зее, Капрун, Заальбах, Хинтерглемм.

Один з аргументів для вибору Австрії для гірськолижного відпочинку - відносна близькість курортів до великих міст, наприклад, Зальцбургу, Інсбруку. Крім того, легко можна вибратися у Відень і навіть за кордон - у Мюнхен.

Андорра. Андорра - малюсіньке князівство, що притулилося на південно-західних схилах Піренейського хребта. При населенні менш 70 тис. сюди щорічно приїжджає до 7 млн. туристів. У порівнянні з іншими європейськими державами, рівень цін в Андоррі нижче, що додатково сприяє розвитку гірськолижного туризму.

В Андоррі п'ять зон катання (Pal, Arinsal, Soldeu-El Tarter, Ordino, Pas de la Casa/Grau Roig). Причому в силу несерйозності місцевих відстаней за тиждень можна встигнути випробувати кожну з них. Єдине, що варто мати на увазі: універсальний скіпасс «5 долин» дозволяє качатися протягом дня тільки в одному з районів.

Франція. Як гірськолижна країна Франція відома, напевно, усім - вона володіє самою великою у світі гірськолижною областю. Їй належить краща частина центральних Альп, зона Rona Alpes («Рона Альпи»). «Рона Альпи» - тричі олімпійський район: 1924 (Шамоні), 1968 (Гренобль), 1992 (Альбервілль). Тут знаходиться вершина Mont Blanc (Монблан - курорт Шамоні) висотою 4180 м. Гірськолижна Франція - це 90 курортів і 2500 підйомників.

Легендарний Шамоні - сучасну гірськолижну Мекку. Самий знаменитий гірськолижний район світу являє собою конгломерат з 14 окремих курортів і 400 населених пунктів. Тут прокладена сама довга гірськолижна траса у світі - Valle Blanche («Біла долина»), 20 кілометрів безперервного спуска.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 2158 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...