Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відповідності стратегічним завданням управління



Ознака класифікації Види активів   Приклад (типовий)
1. Швидкість обертання Активи, що мають високу швидкість обертання Запаси готової продукції підвищеного та сталого попиту, грошові кошти, що обслуговують господарський обіг.
Активи, що мають низьку швидкість обертання Запаси матеріальних активів в межах нормативу, короткострокові фінансові вклади (крім безнадійних).
Активи, що мають низьку швидкість обертання Понаднормативні матеріальні запаси, дебіторська заборгованість.
2. Ліквідність Прямі засоби розрахунку Грошові кошти в усіх видах.
Платіжні резерви в швидколіквідних активах Короткострокові фінансові вклади з наступаючим терміном платежу або з передбаченою можливістю дострокової вимоги, надійна короткострокова дебіторська заборгованість, запаси товарів з високою швидкістю реалізації.
Слаболіквідні активи Запаси товарів з низкою швидкістю реалізації, запаси інших матеріальних активів.
3. Прибутковість (від наявності) Активи, що приносять прямий прибуток Короткострокові фінансові вклади, депозити, валютні кошти (при зростанні курсу).
Активи, що не приносять прямого доходу, але обслуговують обіг підприємства Запаси товарно-матеріальних ресурсів, грошові кошти в національній валюті.
Активи, що приносять збитки Запаси товарів, якість та кількість яких в процесі зберігання зменшується, незахищена дебіторська заборгованість.
4. Інфляційна захищеність Активи захищені від інфляційного знецінення Матеріальні обігові активи, захищена дебіторська заборгованість, ефективні фінансові вклади (якщо прибутковість перевищує темп інфляції), валютні кошти.
Активи, що не захищені від інфляції Грошові кошти в національній валюті (в період економічної кризи), незахищена дебіторська заборгованість, неефективні фінансові вклади.
5. Вартість формування Активи, що формуються за рахунок власних обігових коштів Грошові кошти, фінансові вклади, запаси матеріальних активів та дебіторська заборгованість (частково).
Активи, що формуються за рахунок позик та комерційного кредиту Запаси матеріальних активів та дебіторська заборгованість (частково).

Послідовність розробки стратегії управління обіговими





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 269 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...