Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вареники з картопляною начинкою



Для тіста вам знадобиться:

Для начинки:

Примітка: Сметану можна замінити практично будь-яким кисломолочним продуктом, але вареники з тіста на сметані виходять найніжнішими.

Спосіб приготування:

1. Картоплю очистіть, наріжте крупно і зваріть в підсоленій воді. Воду злийте, покладіть в каструлю половину вершкового масла і зробіть пюре.

2. Лук дрібно наріжте і обсмажте на олії до красивого рум’яного кольору.

3. Просійте борошно в миску і перемішайте її з сіллю.

4. Соду додайте в сметану і гарненько перемішайте.

5. Сметану з содою додайте в борошно, перемішайте і, постійно помішуючи і підливаючи воду, замісіть тісто середньої густини.

6. Гарненько вимісіть тісто і заверніть його хвилин на 15-20 в плівку або кульок, щоб тісто трохи вистоялося і не обвітрилося.

7. Картопляне пюре поперчіть, додайте в нього половину смаженої цибулі і добре все перемішайте.

8. Від готового тіста відріжте приблизно чверть, скачайте з цього шматка ковбаску завтовшки близько 3 см, яку наріжте на шматочки завтовшки біля 1,3 см. Решту тіста тримайте в плівці.

9. Розкачайте шматочки тіста в нетовсті кружечки. Заготовки з тіста тримайте під серветкою, щоб вони не пересихали.

10. На середину кружечка покладіть неповну чайну ложечку начинки.

11. Краї вареника ретельно заліпіть. При бажанні можна прикрасити край вареника «кіскою».

12. Вареники опустіть в киплячу підсолену воду, злегка перемішайте, щоб вони не прилипнули до дна, і варіть 2-3 хвилини після спливання.

13. Зварені вареники виймайте шумівкою і кладіть в миску з вершковим маслом, що залишилося. Посипте вареники смаженою цибулею, що залишилася, а при бажанні і шкварками з сала. Можна їсти вареники і зі сметаною.

біля 50 невеликих вареників

Д/завдання: знати технологічну послідовність приготування вареників, локшини. Вміти складати Тех. Схему приготування цих страв, зробити розрахунок собівартості. Принести продукти для приготування страв: вареники, галушки, млинці, локшина.

Прибирання.

Урок:20.4

Тема: Приготування страв із макаронних виробів. Естетичне оформлення приготовлених страв, особливості подання їх до столу. Вимоги до якості готових страв. Сервірування святкового столу в народних традиціях.

Мета: -навчити: ознайомити з видами страв, приготованих з макаронних виробів, розширити знання щодо вимог до якості готових страв;

-розвити: навички з приготування борошняних виробів, вміння сервірувати стіл в народних традиціях;

-виховувати: акуратність, старанність, увагу, добродушне ставлення одного до іншого.

Обладнання: таблиця ПБП при користуванні електроплитою, гарячими рідинами, таблиця сервірування столу, різновиди макаронних страв та виробів.

Хід уроку.

Для локшини:
4 яйця
1 ст.л. холодної води
1 ст.л. олії
2,5-3 скл. борошна (залежатиме від борошна)
дрібка солі
1/4 ч.л. хмелі-сунелі (за бажанням)

Для соусу:
200мл вершків (20%)
150гр дрібно натертого твердого сиру
1/2 ч.л. суміші сушених тим'яну і майорану
сіль і перець за смаком

1. Змішати яйця з водою та олією, частинами додаючи просіяне борошно замісити туге тісто. Залишити на 30хв під рушником "відпочити".
2. Тісто розділити кілька частин, кожну частину розкатати в тоненький пласт 1-2мм (тісто, яке не розкачуєте залишайте під рушничком, щоб не пересихало, так само рекомендую накривати вже розкатані пласти)
3. Кожен пласт тіста нарізати тоненькими смужечками, розкласти їх на підносі або робочій поверхні (один із спогадів дитинства - коли дома робили домашню локшину - бабуся діставала з шафи великі лляні рушники, застеляла всі столи, дивани і обережно розкладала на них тонесеньку локшину - сушитися)
4. В широкій каструлі закипятити воду, посолити (зустрічала в книгах такі норми на 100гр сухих макаронних виробів - 1л води, 1/4ч.л. солі, а взагалі готую "на око" не відміряючи, іноді додаю в киплячу воду 1 ч.л. олії, щоб локшина не злипалася), всипати локшину і варити до готовності. Злити воду, до локшими додати за бажанням шматочок масла або ложечку оливкової олії і перемішати.
5. Для соусу: в ковшику розігріти вершки з травами, всипати сир і дуже ретельно розмішати до однорідності, доки сир весь не розплавиться. Додати сіль та перець за смаком.
6. Подавати локшину з соусом.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 742 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...