Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

З'єднання елементів зв'язку наскрізного перерізу



Зварне з'єднання планки зі стержнем може виконуватись двома варіантами - в стик і внакладку. Розрахунок швів, що з'єднують кожен кінець планки зі стержнем стояка про­водиться на напруження від дії моменту та сили перерізу­вання. У випадку зварювання в стик (рис.) у шві виникають нормальні і дотичні напруження:

Умова міцності має вигляд:

У випадку зварювання в накладку (рис.) шви виконуються по незамкненому контуру накладеної частини планки і розраховуються за формулою

Стики стояків. Стики стояків розрізняють технологічні, конструктивні і монтажні. Технологічні стики краще виконувати стиковими швами, однак такий стик вимагає ретельної підготовки й оброблення кромок (рис. а). Тому в стояках часто користуються стиком з накладками (рис. б).

Рис.. Стики стояків

У стійках наскрізного перерізу з планками стик намагаються розміс­тити під планками, використовуючи останні як накладки. Сумарний пере­різ накладок повинен бути не меншим перерізу стержня Fн> Fс. Верхню (або нижню) половину швів, що передають навантаження зі стержня на накладки, потрібно перевіряти за напруженнями від навантаження в стержні:






Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...