Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Значення транспортних перевезень для діяльності сільськогосподарського підприємства



Дана задача є приватною задачею внутрішньогосподарчого планування.

Господарська діяльність сільськогосподарського підприємства неможлива без переміщення вантажів. Керівникам і фахівцям господарств постійно доводиться вирішувати: що, чим, куди і звідки перевозити. Транспортні роботи в сільському господарстві вельми різноманітні. Усередині господарства транспорт використовується для перевезення урожаю з полів на склади, ферми і переробляючи пункти; для вивезення на поля добрив, насіння, отрутохімікатів і т. п. На зовнішньогосподарських роботах транспорт використовується для завезення в господарство продукції промислового виробництва: добрив, сільськогосподарських машин, знарядь і запасних частин до них, пального і змащувальних матеріалів, готових харчових продуктів і т. д., а також вивозу з господарства готової продукції. З великої кількості варіантів плану перевезень різних вантажів виникає проблема раціонального використовування транспортних засобів. Витрати на транспортування вантажів складають, як правило, 30-35% від загальних витрат на виробництво сільськогосподарської продукції в сільськогосподарських підприємствах. Фахівцями підраховано також, що транспортні витрати підвищуються на 10-15% від того, що перевезення здійснюються неоптимальним чином.

Дана задача може розв'язуватися в різних постановках. Якщо йдеться про перевезення одного виду вантажу одним видом транспорту, то має місце звична транспортна задача, що носить назву класичної. Передбачається також, що вантаж перевозиться за одну автомобільну ходу.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 227 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...