Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи прогнозування



Однією з головних задач моделювання процесів в системах є прогнозування з метою оптимізації рішень, що приймаються, щодо забезпечення мінімального ступеня негативного антропогенного впливу, а також своєчасного попередження та уникнення можливих кризових ситуацій.

Прогнозування− це процес передбачення перспектив розвитку систем (об’єктів, ситуацій), який базується на відповідній методології (сьогодні – системній методології передбачення), що складається з кількісних та якісних методів та методик (рис.1)

Рис.1

Результатом прогнозування є сукупність зібраних та оброблених даних різної форми подання (вербальна, числова, таблична, графічна, знакова і т.п.)та їх інтерпретація, тобто результатом прогнозування є інформація (прогноз), яка використовується для підготовки множини рішень (альтернатив) та вибору із них оптимального, рис.2.


Рис. 2





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 262 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...