Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Комутація і перехідні процеси в електричних колах



Перехідні, або такі, що не встановились, процеси в електричних колах із резистивними, індук-тивними і ємнісними елементами - електромагнітні процеси при переході від одного стану, що встановився, до іншого, викликані зміною напруги на затисках електричного кола або параметрів її елементів. Ці процеси супроводжуються перерозподілом енергії магнітного і електричного полів відповідно до індуктивних і ємкісних елементів, що визначаються за формулами:

(11.1)

де - перехідний струм індуктивного елемента з індуктивністю L; Uс - перехідна напруга на за-тискачах ємнісного елемента, ємність котрого С.

Неможливість стрибкоподібної зміни магнітного й електричного полів обумовлює характер пе-рехідних процесів. У відповіності із законами комутації перехідні процеси відбуваються у вітках з індуктивними елементами при плавній зміні перехідного струму в них iL (t), а у вітках із ємнісни-ми елементами – при плавній зміні перехідної напруги на їх затисках Uс (t). Ці перехідні вели-чини визначаються рівняннями:

(11.2)

де UL –перехідна напруга на затискачах індуктивного елемента; ILO – початковий струм, що відпові- дає моменту часу t=0; – перехідний струм у колі з ємнісним елементом; UC0 - початкова напруга на затисках ємкісного елемента в момент часу t=0.

У багатьох електричних колах пристроїв електроніки, автоматики, телемеханіки, зв’язку й ра-діотехніки перехідні режими відповідають природним, або нормальним режимам роботи.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 312 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...