Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Автоматичні вимикачі



Автоматичні вимикачі (вимикачі, автомати) є комутаційними електричними апаратами, призначеними для проведення струму ланцюга в нормальних режимах і для автоматичного захисту електричних мереж та обладнання від аварійних режимів (струмів короткого замикання, струмів перевантаження, зниження або зникнення напруги, зміни напрямку струму, виникнення магнітного поля потужних генераторів в аварійних умовах та ін), а також для нечастих комутації номінальних струмів.

Завдяки простоті, зручності, безпеці обслуговування і надійності захисту від струмів короткого замикання ці апарати широко застосовуються в електричних установках малої і великої потужності.

Автоматичні вимикачі відносяться до комутаційних апаратів ручного керування, проте є такі типи що мають електромагнітний або електродвигунний привід, що дає можливість керувати ними на відстані.

 
 

Автоматичний вимикач, згідно ГОСТ 2.755-74, графічно на електричних схемах зображується:

позначається, згідно з ГОСТ 2.710–81 – QF





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 233 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...