Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теплові реле



Теплові реле - це електричні апарати, призначені для захисту електродвигунів від струмового перевантаження.

Довговічність енергетичного обладнання в значній мірі залежить від перевантажень, яким воно піддається під час експлуатації. При номінальному струмі допустима тривалість його протікання не обмежується. Протікання струму, більшого, ніж номінальний, призводить до додаткового підвищення температури і прискореному старінню ізоляції. А це в свою чергу приводить до передчасного виходу електрообладнання з ладу.

Для захисту від перевантажень, найбільш широке розповсюдження отримали теплові реле з біметалічною пластиною. Біметалева пластина теплового реле складається з двох пластин, одна з яких має більший температурний коефіцієнт розширення, інша - менший. У місці прилягання одна до одної пластини жорстко скріплені або за рахунок прокату в гарячому стані, або за рахунок зварювання. Якщо закріпити нерухомо таку пластину і нагріти, то відбудеться вигин пластини в сторону матеріалу з меншим коефіцієнтом розширення. Саме це явище використовується в теплових реле.

Прогинаючись, біметалічна пластина своїм вільним кінцем натискає на механізм, який при перегріві розмикає контактну систему теплового реле.

 
 

Теплове реле, згідно ГОСТ 2.755-74, графічно на електричних схемах зображується:

позначається, згідно з ГОСТ 2.710–81 - KK





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 277 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...