Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача № 1. І., К. і Б., які відбували покарання за тяжкі злочини, вдерлися до медпункту колонії, де захопили як заручниць двох медсестер



І., К. і Б., які відбували покарання за тяжкі злочини, вдерлися до медпункту колонії, де захопили як заручниць двох медсестер. Погрожуючи загостреними металевими штирями, вони поставили вимогу надати їм зброю з набоями та автомобіль. Переговори із злочинцями нічого не дали, вони почали знущатись над заручницями, заподіявши одній з них тяжке поранення. Тоді за наказом керівника оперативної групи були викликані снайпери, які застосували зброю, внаслідок чого двоє злочинців були вбиті, а третій поранений.

Як вирішити справу?

Задача № 2

К., М., Щ. і Б. проживали в одній кімнаті в гуртожитку. М. часто в нетверезому стані скандалив. 8 березня він намагався затіяти бійку з Б., але той пішов з гуртожитку. Тоді М. викинув на вулицю ліжка Б. і Щ. К. зробив зауваження М. і запропонував поставити ліжка на місце. У відповідь той схопив сковорідку і вдарив нею К. у підборіддя, збив його з ніг, а потім завдав декількох ударів по обличчю. Останній намагався вибігти на вулицю, але М. перегородив шлях, схопив з плити кухонного ножа і рукояткою вдарив К. по голові. Той відштовхнув від себе М., схопив сокирище, яке лежало біля плити, і завдав ним двох ударів М., заподіявши йому тяжкі тілесні ушкодження.

Якою має бути кримінально-правова оцінка дій цих осіб?





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 774 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...