Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заняття № 2. 1. Причиновий зв’язок як ознака об’єктивної сторони злочину, його поняття та значення в кримінальному праві



1. Причиновий зв’язок як ознака об’єктивної сторони злочину, його поняття та значення в кримінальному праві.

2. Місце, час, обстановка, спосіб, знаряддя та засоби споєння злочину, їх значення.

Завдання:

Випишіть до конспекту з Особливої частини КК приклади кримінально-правових норм, в яких факультативні ознаки об’єктивної сторони злочину набувають значення:

а) обов’язкових ознак складу злочину;

б) кваліфікуючих ознак злочину;

в) обставин, які обтяжують чи пом’якшують покарання.

Задача № 1

А. та І., перебуваючи в стані сп’яніння, із хуліганських спонукань побили З. кулаками й ногами, заподіявши йому перелом кісток носа з розривом хряща (середньої тяжкості тілесні ушкодження) і численні синці обличчя й тулуба. Від гострого малокрівья, спричиненого тривалою і значною носовою кровотечею внаслідок захворювання крові – порушення її згортання (гемофілія), З. помер.

Чи є причиновий зв’язок між діями А. та І. і смертю З.?

Задача № 2

І., зайшовши у ресторан, побачив там П., який танцював зі своєю знайомою. І. був у неприязних стосунках з П. Вихопивши пістолет, І. з відстані 7 метрів тричі вистрілив у П., заподіявши тому смертельні поранення. Вироком суду дії І. були кваліфіковані за п.5 ч.2 ст.115 КК.

Чи правильно судом визначено спосіб вчинення злочину?





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 407 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...