Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фактори успішної діяльності менеджера



Наведемо перелік найважливіших факторів, необхідних для успішної діяльності керівника.

Уміння створювати результати і бажання багато працювати для їхнього досягнення.

Бажання і здатність нести відповідальність за доручене завдання і приймати ризиковані рішення.

Готовність починати процеси змін, керувати ними і використовувати в інтересах організації.

Готовність використовувати відкритий спосіб управління, який вітає співробітництво.

Мистецтво приймати швидкі рішення. Здатність зосередитися на сьогоднішньому і майбутньому. Здатність бачити зміни, що відбуваються як усередині організації, так і поза нею, і використовувати їх. Готовність до близьких соціальних взаємовідносин. Готовність до загального керівництва. Творчий підхід до своєї роботи. Постійне самоудосконалення і хороша загальна психічна і фізична форма. Уміння правильно використовувати свій час. Готовність до мотивування себе і персоналу. Готовність працювати на чолі добре підготовленого професійного персоналу. Готовність до політичного управління. Міжнародний кругозір.

Американський професор Мішель Ле Беф відкрив найбільший у світі принцип менеджменту: "Робиться те, що винагороджується".

Цей принцип ігнорується в більшості наших організацій. Але ж усі члени організації поводяться відповідно до діючої системи винагороди. І тому величезна невідповідність між поведінкою, яка потрібна в інтересах організації, і поведінкою, що винагороджується, – є основною перешкодою при досягненні цілей.

В інтересах суспільства в даний час потрібні керівники вищого рівня, які б займалися довгостроковим процвітанням організації і несли б соціальну відповідальність перед суспільством. Але винагороду керівники вищого рівня одержують лише за досягнення поточних результатів. Тому сучасні керівники мало зацікавлені в довгостроковому розвитку свого підприємства і мало коштів вкладають у підвищення професійного рівня своїх співробітників, у сучасні технології, не відчувають відповідальності перед суспільством.

Основна вимога сучасного менеджменту – працювати розумніше, а не швидше. Тому найдорожчий продукт у сучасних організаціях – це ідеї. Ефективний менеджер – це людина, яка уміє творчо мислити, яка цінує ініціативу своїх співробітників, яка створює умови для реалізації їхніх ідей.

У сучасних організаціях необхідно правильно оцінювати зміни в робочій силі і системі мотивації до праці. Слід враховувати, що в найближчому майбутньому рівень освіти і кваліфікація працівників стануть головною стратегічною силою організації. Тому необхідно надавати умови членам організації для підвищення кваліфікації, професійних навичок, застосовувати різні різноманітні програми стимулювання, використовувати вдале поєднання методів "жорсткого" і "м'якого" управління.






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 1121 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...