Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варіант 1. Вуглеводень має елементарний склад: 82,76% вуглецю і 17,24% водню



Вуглеводень має елементарний склад: 82,76% вуглецю і 17,24% водню. При радикальному хлоруванні вуглеводень утворить два ізомерних монохлорида – первинний і третинний. Визначите будову вихідного вуглеводню.

Варіант 2.

При прожарюванні суміші масою 49 г, що складається з ацетату калію і надлишку гідроксиду калію виділився газ, який прореагував на світлі з парами брому. У результаті останньої реакції утворилося 25,3г трибромметану. Вихід трибромметана склав 50% від теоретичного. Знайдіть масові частки речовин у вихідній суміші.

Варіант 3.

З огляду на наявні закономірності, що визначають взаємозв'язок хімічних властивостей алканів з їхньою будовою, розташуєте вуглеводні в порядку зменшення їхніх температур плавлення: а) 3,3-диметилпентан; б) н -гептан; в) 2-метилгексан; г) н -пентан; д) 2-метилгексан.

Варіант 4.

Намалюйте атомно-орбітальні моделі молекул: а) метану; б) этану. Яка просторова будова цих молекул. Зобразите s -звязуючи молекулярні орбіталі. Які АО беруть участь в утворенні зв'язків С-Н та С-С? Охарактеризуйте ці зв'язки (довжину, енергію, полярність).

Варіант 5.

Наведіть структурні формули ізомерів вуглеводню С7Н16, що містять третинні атоми вуглецю. Назвіть їх по раціональній і систематичній (IUPAC) номенклатурі.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 578 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...